2012. sze 17.

F1 Briatore szerint a Ferrarinak meg kellene tartania Massát

írta: FormaNet
F1 Briatore szerint a Ferrarinak meg kellene tartania Massát

Fernando Alonso menedzsere, Flavio Briatore úgy véli, hogy a Ferrarinak az lenne a legjobb megoldás, ha jövőre is Felipe Massa maradna a spanyol csapattársa.

flavio briatore.JPG 

Felipe Massa jövője egyelőre még bizonytalan, ám a korábbi Renault csapatfőnök, Flavio Briatore szeretné, ha a brazil még egy évet a maranellóiak kötelékében maradhatna.

„Szeretném, ha még egy évre megtartanák Massát. Ő egy jó pilóta, de sosem szabad összehasonlítani Alonsóval” – idézte Briatorét a Corriere dello Sport.

Az olasz szakember elképzelhetetlennek tart egy Alonso-Vettel párost: „Sosem raknám össze Vettelt és Alonsót, mindaddig, amíg csak egy versenyző szerezhet világbajnoki címet.Olyan sokszor láttunk már példát ilyesmire az F1-ben: Prost-Senna, Mansell-Prost, Alonso-Hamilton. Volt már néhány kísérlet, amiért nagy árat fizettek a versenyzők és a csapat is.”

„Ez úgy működik, hogy ha például én egy lassú versenyző lennék, akkor szeretnék olyan csapattársat magam mellé, aki még lassabb nálam”- mosolygott a 62 esztendős olasz.

Felipe Massa továbbra sem tudja, hogy mi lesz a sorsa, de reméli, hogy hamarosan jó hírt kap.

„Még nincs semmi hírem, de az eredmények segítenek, és azt hiszem már nem tart sokáig.”

000 facebook_banner.jpg

A háromszoros világbajnok, Jack Brabham fia, David Brabham hétvégén részt vett egy versenyen Sao Paulóban, ahol elmondta, véleménye szerint  Massa megérdemel még egy évet a Ferraritól.

Ebben a sportágban gyakran előfordul, hogy egy nagy baleset után az ember elveszíti bizalmát. Nem ugyanolyan versenyzőként tért vissza, de már egyre jobb. Nem tudom, hogy a Ferrari hogyan fog dönteni, de szerintem Massának 2013-ban már jobb éve lenne”- idézte David Brabhamet a brazil Globo.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

ferrari f1 flavio briatore felipe massa formula-1