2012. sze 20.

F1 A McLaren erős kvalifikációs teljesítménye nem a véletlen műve

írta: FormaNet
F1 A McLaren erős kvalifikációs teljesítménye nem a véletlen műve

McLaren technikai igazgatója, Paddy Lowe elárulta, a csapat jelenlegi célja, hogy még nagyobb hangsúlyt fektessen az időmérőkre, hiszen ezzel egyértelműen, és bizonyítottan könnyebb helyzetbe kerülnek a világbajnoki címért zajló küzdelemben.

hamilton - monza.JPG 

Lewis Hamilton Monzában megszerzett pole pozíciója volt a McLaren idei negyedik rajtelsősége, zsinórban pedig már harmadjára voltak legyőzhetetlenek az időmérőkön a wokingiak. A csapat technikai igazgatója, Paddy Lowe elismerte, mindez nem véletlen, hiszen a McLaren jelenleg az időmérős teljesítményre összpontosít, és ez a trend marad a szezon hátralévő részében is.

 

"Néhány területen befolyásolni tudjuk a versenytempó és az időmérős teljesítmény közti különbséget. A legtöbb területen nem tudjuk, de azon a néhány területen ahol erre képesek vagyunk, ott végeztünk különböző számításokat arról, hogy melyik kapjon kiemelt jelentőséget. Azt kell mondjam, egyetértek azzal, amit a mostani statisztikák mutatnak, vagyis, hogy az időmérőnek nagyobb jelentősége van, mint ahogy azt a legtöbben gondolták volna. Úgy tűnik, jelenleg az a trend, hogy jobban tudod kontrollálni az autót, és jobban tudod kezelni a gumikat, ha az élen vagy. Ha nem vagy az élen, akkor ez másként működik. Ezt már észrevettük, és ezért néhány dolgot másként csinálunk.”

Lowe szerint ezzel a iránnyal a McLaren erős helyzetben készülhet a bajnokságban befogni a Red Bullt, illetve Fernando Alonsót.

"Az időmérőt tekintve jelenleg remek helyzetben vagyunk, ami bizonyítottan képes előnybe hozni minket a versenyeken, ahol a tempónk viszonylag gyengébbnek mondható. Tavaly ennek az ellenkezője volt a helyzet, hiszen akkor volt egy nagyon erős versenytempónk a Red Bullhoz képest, viszont ők következetesen jobb kvalifikációs teljesítményt nyújtottak, ami nagyon megnehezítette a helyzetünket. Szóval ezzel a másik iránnyal most nagyszerű helyzetben vagyunk a fennmaradó hét versenyt tekintve.”

A szakembert természetesen Lewis Hamilton jövőjéről is faggatták, és Lowe egyelőre azt feltételezi, hogy a csapat változatlan pilótafelállással kezdi meg a 2013-as idényt.

000 facebook_banner.jpg

"A következő évi terveken jelenleg azon feltételezés alapján dolgozunk, hogy ugyanazzal a versenyzőpárossal folytatjuk. Van két fantasztikus pilótánk, Jenson és Lewis, és nagyon szívesen megtartanánk őket.”

Szöveg és fotó: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel-gif.gif

Szólj hozzá

f1 mclaren paddy lowe formula-1