2012. sze 20.

F1 Hamilton elszántan hisz abban, hogy egy hibátlan szezonhajrával meglehet a vb cím

írta: FormaNet
F1 Hamilton elszántan hisz abban, hogy egy hibátlan szezonhajrával meglehet a vb cím

A McLaren 2008-es világbajnoka, Lewis Hamilton úgy véli, hogy ha a szezon következő hét versenyén félre tudják tenni az idén már nem egyszer tapasztalt boxutcai bakikat, és az autó továbbra is olyan gyors lesz, mint az elmúlt futamokon, úgy minden esélye meg van arra, hogy év végén világbajnoki címet ünnepeljen csapatával együtt. Szingapúri célja minimum az, hogy továbbra is Fernando Alonso legfőbb riválisa maradjon.

Lewis hamilton.jpg 

Eddig mindössze két versenyző, Fernando Alonso és Lewis Hamilton mondhatja el magáról, hogy 2012-ben három győzelmet sikerül bezsebelnie, ugyanakkor Alonso és a Ferrari következetesebb teljesítményének köszönhetően jelenleg 37 pont különbség van a két versenyző között, a spanyol javára.

A 20 futamos versenynaptár 14 állomása az éjszakai versenynek helyet adó Szingapúr, ahol mindkét bajnoknak sikerült már nyernie, Alonsónak 2008-ban és 2010-ben, míg Hamiltonnak 2009-ben. A 2008-as világbajnok maximálisan készen áll a szezonhajrára, és úgy véli, ha csapata sem követ el több hibát, abban az esetben jó eséllyel befoghatja ferraris ellenfelét.  Erre a hétvégére mindenesetre a legalapvetőbb célja, hogy továbbra is harcban maradjon a bajnoki címért

 

„Fernando hihetetlenül egyenletes teljesítményt nyújt az év folyamán, és sokkal kevesebb problémája volt, mint másoknak, de ilyen ez a játék. Szükség van egy olyan csapatra, aki nem rontja el a boxkiállásokat, illetve egy megbízható autóra, és utána el kell végezni a feladatot.”

„Sajnos én egy-két alkalommal kiestem - vagy kiraktak -, ezen kívül volt pár problémánk a kiállásoknál, a megbízhatósággal azonban nem volt gondom. Szóval ha a szezon további részében is a miénk lesz a leggyorsabb boxkiállás, a leggyorsabb autó, és persze a legkövetkezetesebb pilóta, akkor képesnek kell lennünk arra, hogy megnyerjük a címet.”

Leszámítva a belgiumi ütközést, Hamilton számára igen kedvezően alakult eddig a szezon második fele, így optimistán készülhet a következő megmérettetésre is.

„A legkevesebb, amit remélhetek ettől a hétvégétől, hogy továbbra is harcban maradok a bajnoki címért. Van egy jó autónk, így remélem, hogy az utolsó versenyen nyújtott teljesítmény itt is folytatódni fog. Úgy érzem, fejben rendben vagyok, és teljesen készen állok. Folytatjuk a harcot!”

Hamilton szerint a szingapúri hétvége a versenynaptár egyik legkeményebb megpróbáltatás a pilóták számára.

„A hőmérséklet igen magas, például ma is vezettem itt egy autót, és iszonyatosan izzadtam. A versenyen ugyanez a helyzet. A pilótafülkében is hatalmas a páratartalom, és semmi hűvös levegő nem áramlik be, szóval erős fizikai megterhelésnek vagyunk kitéve.”

„A verseny után beletelik pár napba mire kipihenjük. Van néhány olyan verseny, ami fizikailag könnyebb, például Monza nem volt igazán stresszes, úgyhogy másnap már edzeni tudtam. Itt azonban sok folyadékot és természetes ásványi anyagokat veszít a szervezetünk, ezért legalább egy nap pihenőre szükségünk van, hogy minden visszaálljon.”

000 facebook_banner.jpg

Legutóbbi győzelme után Hamilton láthatóan nem tudott önfeledten ünnepelni, és többen ezt a Mercedesszel kapcsolatos spekulációkkal magyarázták. A 27 esztendős brit azonban kifejtette, személyes jellegű dolog miatt volt visszafogott az öröme.

 „Azon a héten temettük el a nagynénémet, így állandóan ő járt fejemben, illetve az elmúlt három hétben különösen sokszor jártak nála a gondolataim, hiszen ez egy nagyon kemény időszak volt a család számára, és ez sokszor járt a fejemben. De boldog voltam, hiszen egy olyan nagydíjat nyertem meg, melyet azelőtt még soha.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

f1 mclaren lewis hamilton formula-1 szingapúri nagydíj