2012. sze 20.

F1 Räikkönen egyértelművé tette, marad ott ahol van

írta: FormaNet
F1 Räikkönen egyértelművé tette, marad ott ahol van

Az idei pilótakeringő olvasottságot növelő találgatásaiból nem maradhatott ki a raliból két év után visszatérő Kimi Räikkönen sem. A hollywoodi forgatókönyvírókat is gyakran megszégyenítő elméletek gyártói a finn klasszist is több csapattal hírbe hozták, ám Räikkönen Szingapúrban egyértelművé tette, hogy jelenleg nem gondolkodik csapatváltáson, jól érzi magát ott ahol van.

Kimi Raikkönen Szingapúr előtt.jpg

Vitathatatlan tény, hogy a jégember a kétéves ralizás után úgy tért vissza a királykategóriába, hogy szinte semmit sem veszített sebességéből, és eltökéltségéből. Talán ez is lehet az egyik ok, amiért a 2007-es világbajnokot sokan szeretnék egy valódi top csapatban látni, annak ellenére is, hogy az idei évben a Lotus bebizonyította, hogy képes nyerő autót építeni, bár a győzelem még várat magára.

Az elmúlt időszakban egyre több spekuláció látott napvilágot a McLaren brit pilótája, Lewis Hamilton, és a ferraris Felipe Massa körül, a pilóták jövőjével kapcsolatban, és ebből szinte természetes módon Räikkönen sem maradhatott ki. A finn pilótát is Sergio Pérezhez hasonlóan kapcsolatba hozták a Ferrarival, ahol világbajnoki címét szerezte, és a McLarennel is, ahol öt évet töltött.

 

Szingapúrban Kimi kissé lehűtötte a körülötte is kibontakozni látszó médiafelhajtást, miután határozottan elutasította a találgatásokat, és a Reuters tudósítójának elmondta, nagyon elégedett és boldog ott, ahol jelenleg van.

„Jó kapcsolatom van a csapattal, az emberek 100 százalékon nyomják, és számukra valóban a verseny a fontos, náluk nincs sok politika, jól akarják végezni a dolgukat a versenyeken, és ez önmagában is jó kiindulópont."

Arra a kérdésre, hogy mire gondolt amikor azt mondta, hogy nincs politika, Räikkönen kitérő választ adott.

„Élvezem a munkát ezekkel az emberekkel, nagyon kedvesek, és én elégedett vagyok hogy itt lehetek, de sohasem lehet tudni, mi történik a jövőben, de jelenleg elégedett vagyok azzal, ami itt folyik."

Sokan úgy gondolják, Räikkönen érkezése a Ferrarihoz akkoriban egyértelműen Schumacher visszavonulását eredményezte, míg Alonso érkezése a finn számára jelentette a visszavonulást, és bár mindkét pilóta pár év kihagyást követően visszatért, mégis meglepő lenne őket a maranellói istálló versenyzőiként viszontlátni, Alonso csapattársaként.

Räikkönen a hétvégi versenyről is mondott néhány szót, bár a szingapúri pálya eddig nem hozott fényes eredményeket a jégember számára. Eddigi legjobb eredménye az ázsiai városállamban egy tizedik hely volt 2009-ben, bár azt sem szabad elfelejteni, hogy összesen két alkalommal versenyzett ott.

„Az ilyen utcai pálya mindig kissé trükkössé teszi a dolgot amikor megpróbáljuk a legjobbat kihozni, mert ha csak egy apró hibát vétünk, akkor is igen nagy az esély arra, hogy eltaláljuk a falat, ami a normál pályáknál csak azt jelentené, hogy kifutunk az aszfaltról a bukótérbe."

Kimi Räikkönen a világbajnoki pontversenyben jelenleg a harmadik helyen áll, 38 pontos hátrányban az éllovas Fernando Alonso mögött, ám csupán egy ponttal lemaradva a második helyezett Lewis Hamiltontól.

000 facebook_banner.jpg

„A győzelem a legegyszerűbb módja, hogy megszerezzük a világbajnoki címet, de sajnos idén még nem voltunk képesek nyerni, de egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy komoly esélyt adjunk erre magunknak. Legalábbis eddig még nem követtünk el túl nagy hibát" – nyilatkozta Kimi Räikkönen a szingapúri hétvége előtt.

Szöveg: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

hotel phonix banner gif.gif

Szólj hozzá

ferrari lotus mclaren forma1 kimi raikkönen formula1 szingapúri nagydíj