2012. sze 25.

F1 A Lotus visszarepítené Räikkönent a világbajnoki címhez vezető útra

írta: FormaNet
F1 A Lotus visszarepítené Räikkönent a világbajnoki címhez vezető útra

A Lotus F1 Team nem mondott le a világbajnoki címről, még akkor sem, ha az utóbbi futamok nem az enstone-i alakulat számításai szerint alakultak. A Japánba és Koreába érkező fejlesztésektől jelentős javulást vár Eric Bouiller csapata, mellyel Kimi Räikkönen visszatalálhat a világbajnoki címhez vezető útra, és ismét a futamgyőzelemért szállhat harcba.

lotus - szingapúr.JPG 

A Lotusnál reménykednek, hogy a következő versenyhétvégéken bevezetésre kerülő új fejlesztési csomag talán visszahozza Kimi Räikkönen bajnoki esélyeit. Az enstone-i alakulat Belgiumban és Olaszországban a jó végsebesség elérésével küzdött, majd Szingapúr utcáin, a megfelelő mechanikus tapadás megtalálása jelentette a legnagyobb gondot a csapat számára.

Räikkönen az időmérő edzésen a legjobb 10 pilóta közé sem jutott be, és bár a vasárnapi futam során már valamelyest jobban működött az E20, de a biztonsági autós periódusok nem kedveztek igazán a finn pilótának, és sok időt veszített lassabb autók mögött. Végül a hatodik helyen ért célba, és a bajnoki pontversenyben megtartotta harmadik helyét, de jelenleg már 45 pont lemaradásban az éllovas, Fernando Alonsóval szemben.

Az enstone-i székhelyű alakulat ettől függetlenül továbbra is bizakodó a folytatást illetően. Eric Bouiller csapata tervei szerint, Japánban éles bevetésre küldi a saját fejlesztésű dupla DRS-t, és Koreában is számos más újítás fog érkezni, melyekkel Kimi remélhetőleg újra dobogós eredményekért harcolhat.

„Nagy fejlesztés érkezik Koreába, igazán jó areodinamikai fejlesztés, plusz tervezzük a hátsó szárnyhoz tartozó eszköz bevetését Szuzukában. Visszaestünk a három top csapathoz képest, és vissza kell keveredünk hozzájuk. Remélem, hogy vissza tudnunk térni, és harcolni fogunk velük, úgy ahogy Budapesten" – nyilatkozta az Autosportnak a csapat pályamenti műveleti igazgatója, Alan Permane.

000 facebook_banner.jpg

A szakember véleménye szerint Szuzukában már jó formát fog mutatni a csapat, mivel a szingapúri utcai pálya nem volt igazán ideális a fejlesztések tesztelésére, és reális elemzésére.

„Volt néhány areodinamikai fejlesztésünk pénteken, de nem voltunk biztosak bennük, és Szingapúrban nagyon nehéz felmérni, hogy hogyan is működnek. A biztonságra játszottunk, és inkább nem alkalmaztuk őket.”

„Minden alkatrész működött, ami kijött a szélcsatornából, és talán ezúttal nem voltunk elég körültekintőek. Valószínűleg Szuzukában már minden jól fog működni.”

„Optimista vagyok, hogy az érkező fejlesztések lehetővé teszik, hogy harcoljunk. Természetesen ez nem garancia, de meglehetősen magabiztos vagyok, hogy versenyképesek leszünk Szuzukában” - fejezte be gondolatát Alen Permane.

FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 lotus fejlesztések kimi raikkonen szingapúri nagydíj alan permane