2012. sze 25.

F1 Minardi szerint Schumacher áll a Mercedes fejlődésének útjában

írta: FormaNet
F1 Minardi szerint Schumacher áll a Mercedes fejlődésének útjában

A Szingapúri Nagydíjat követően ismét célkeresztbe került a Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher, ám sajnos nem az elért eredménye, mint inkább a Jean-Eric Vergne-nyel történ ütközés miatt. Annak ellenére, hogy a bajnok a fékekre panaszkodott, és az autó kivizsgálását javasolta a történtek miatt, sokan úgy vélik, ez csupán egy amatőr vezetői hiba volt. Ismét felerősödtek azok a vélemények, melyek szerint Schumachernek már nincs keresnivalója a királykategóriában, és ehhez a táborhoz csatlakozott most az egykori Minardi csapatfőnöke, Gian Carlo Minardi is.

Schumacher balesete Szingapúrban.jpg

Minardi szerint a Mercedesnek két Rosberg típusú versenyzőre van szüksége, ha komoly kihívója szeretne lenni a Red Bullnak, Ferrarinak és a McLarennek. Az egykori kiscsapat vezetője (aki többek között Fernando Alonso számára is elsőként biztosított alakulatánál pilótaülést 2001-ben) nem egyszerűen csak Schumacher visszavonulását javasolja, de egyenesen úgy véli, hogy a legendás pilóta áll a Mercedes fejlődésének útjába.

„Rosberg nyílt versenyben vezette a Mercedest a konstruktőrök versenyében az ötödik helyre. Ez tény, ezért kellene, hogy visszavonuljon. Ha a csapatnál két Rosberg lenne, az első négy helyért küzdhetnének."

„Schumacher technikai reakciója hibás volt, ami sokatmondó" – utal a szakember a boxutca falánál történet jelenetre a Schumacher ütközést követően.

„Szóval azt hiszem, itt az idő a változtatásra, még ha a Hamiltonra történő váltás oly nehéz is lenne a Mercedes számára."

Minardi Gian Carlo.JPG

„Az elmúlt három évre visszatekintve a McLaren ez egyik olyan csapat, mely a legtöbb sikert érte el. Ha a háromágú csillagos csapat is javulni szeretne, akkor Rosberget egy fiatal tehetséges pilótával (di Resta) kellene segíteni, vagy jobban körülnézni."

Minardi miközben csalódottságának adott hangot Schumacherrel kapcsolatban, több riválisát is dicsérte.

„Ez a hétvége Hamilton kezében volt, ő volt ez egyetlen, aki képes volt a Red Bull német pilótájának erőfölényét kezelni. Ez megnyilvánult abban, hogy egy csodálatos kört futott az időmérőn, és az angol vezette a versenyt is. Ha nincs az a hidraulikai probléma bizonyára nyert volna. Vettel sokat kockáztatott, hogy lépés tartson vele."

„Massa is jó versenyt futott. Sajnos, ha a pilóták a hátsó sorokból rajtolnak, akkor belefuthatnak ütközésekbe. Azt követően, hogy újra a pályára hajtott, az utolsó helyekről a megváltoztatott stratégiával végül képes volt a nyolcadik helyre felérni, sok jó előzéssel. A brazil pilóta végre ismét önmaga volt."

Minardi a Ferrarit is figyelmeztette, hogy egykori protezsáltja, Fernando Alonso nem számíthat állandóan a szerencsére.

„A harmadik hely különösen pozitív, főleg ha figyelembe vesszük, hogy milyen nehezen indult a hétvége. Maranellóban azonban még kell keresni pár tizedet, amivel segítik Alonsót, mert az olasz csapat sem számíthat mindig a csodára."

000 facebook_banner.jpg

„Még mindig négy versenyző harcol a világbajnoki címért, és a Ferrari 29 ponttal van Vettel előtt, ami elég lehet a pozíció megtartására, ha sikerült a teljesítményben további fejlesztéseket elérni" – nyilatkozta Minardi, aki jelenleg a Ferrari támogatásával fiatal olasz tehetségeket keres az autósportok számára.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari schumacher forma1 fernando alonso minardi formula1 szingapúri nagydíj