2012. sze 28.

F1 Schumacher még nem döntött a visszavonulásról

írta: FormaNet
F1 Schumacher még nem döntött a visszavonulásról

A mai napon hivatalossá vált, hogy 2013-ban Lewis Hamilton lesz Nico Rosberg csapattársa a Mercedesnél, ami egyben azt is jelenti, hogy Michael Schumacher versenyzői pályafutása véget ér az Ezüst Nyilaknál. Következő lépésként felmerül a nagy kérdés, hogy ez a hétszeres bajnok visszavonulását jelenti, avagy más csapatban folytatja a versenyzést. A német klasszis menedzsere azt mondja, Schumacher még nem döntött, hogy marad, vagy végleg szögre akasztja sisakját.

schumacher - hamilton.JPG 

Michael Schumacher menedzsere, Sabine Kehm egyértelművé tette, hogy a hétszeres bajnok továbbra sem döntött arról, hogy jövőre is a Formula-1-ben kíván maradni, avagy a szezon végén visszavonul.

„Michael nem marad a Mercedesnél, mert nem volt benne biztos, hogy vezetni akar, és ez az idő múlásával sem változott” – magyarázta Schumacher döntésének halogatását a menedzser, és arra a kérdésre, hogy a mai nap tükrében született-e már a jövő évvel kapcsolatos döntés, Kehm válasza mindössze egy „nem” volt.

A menedzser ugyanakkor azt is elmondta, hogy ha Schumacher akart volna, akkor aláírhatott volna a Mercedesszel.

„Ha akart volna, akkor már korábban, még nyáron aláírhatott volna.”

Mivel Hamilton távozásának bejelentésével egy időben Sergio Pérez érkezését is bejelentette a McLaren, így most többen is egy esetleges Sauber-Schumacher párosítást vetítenek előre, és ezt a spekulációt erősítheti az Autosport azon beszámolója, hogy a német pilóta menedzsere múlt hétvégén, Szingapúrban látogatást tett Peter Sauber alakulatánál.

Kehm azonban határozottan cáfolta, hogy hivatalos ügyben járt volna a csapatnál.

„Ez igaz, voltam a Saubernél. Elég gyakran megfordulok ott, hiszen már évek óta ismerjük egymást. De ez semmit nem jelent, rendszeresen meglátogatom őket” – mondta a menedzser, míg a Sauber szóvivője egyelőre annyit nyilatkozott, hogy a csapat nem kapkodja el a 2013-as pilótafelállásról való döntést.

Más lehetőség pedig nem igazán van a folytatáshoz, bár többen máris a Ferrariban látják viszont a német legendát, ám a maranellóiaknál egyre valószínűbb, hogy jövőre Felipe Massa lehet Alonso csapattársa.

000 facebook_banner.jpg

A Williamsnél Pastor Maldonado mellett lehet egy üresedés, de ott a legnagyobb esélyes a tartalékversenyző, Valtteri Bottas.

A Lotus még nem erősítette meg 2013-as felállását, de várhatóan itt sem történik változás, mint ahogy a Force India is ragaszkodna jelenlegi versenyzőihez, Paul di Restához, és Nico Hülkenberghez. A három kiscsapat pedig nyilván nem opció a német legenda számára.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

mercedes f1 michael schumacher formula-1