2012. okt 03.

F1 Visszatérhet a Török Nagydíj?

írta: FormaNet
F1 Visszatérhet a Török Nagydíj?

Nem kizárt, hogy a Török Nagydíj a közeljövőben visszatérhet a királykategória programjába, miután egy török napilap, a Hurriyet úgy értesült, hogy Bernie Ecclestone érdeklődik létesítmény megvásárlása iránt, és a jövő héten ajánlatot kíván tenni.

bernie ecclestone - török nagydíj.JPG 

A Hurriyet török napilap értesülése szerint Bernie Ecclestone a jövő héten, szerdán benyújthatja vásárlási szándékát az Instanbul Parkra.

A versenypálya 2005 és 2011 között volt házigazdája a száguldó cirkusz Török Nagydíjának, és talán az egyik legkedveltebb Herman Tilke által tervezett aszfaltként tartották számon a pilóták. A pálya elsősorban a négy csúcspontú 8-as kanyar miatt volt népszerű.

Törökország az idei versenynaptárba anyagi okok miatt már nem került be, mivel Ecclestone és a szervezők nem tudtak megállapodni a magasabb rendezési díjban. Figyelembe véve a napilap jelentését, most sem arról van szó, hogy a török állam és a rendezők meggondolták magukat, és hajlandóak lennének többet fizetni, hanem arról, hogy a FOM vezérnek minden bizonnyal komoly szándékai vannak a pálya felvásárlásával.

Ecclestone jelenlegi is birtokol bizonyos részt az Istanbul Park tulajdonjogából, ám amennyiben sikerült megszereznie a teljes felügyeletet, úgy reális esélye lehet annak, hogy a Formula-1 visszatér Törökországba.

000 facebook_banner.jpg

A lap arról is értesült, hogy nem csupán Ecclestone kíván ajánlatot tenni, de a fehér lovag minden bizonnyal az egyik legnagyobb potentál lehet az ajánlattevők között.

A hír némi reményt adhat a török pálya kedvelőinek, és a nem túl nagy számú törökországi Formula-1 rajongóknak is.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

f1 bernie ecclestone török nagydíj formula-1 istanbul park