2012. okt 04.

F1 Alonso: Hamilton sokkal jobban fogja élvezni az életet, mint a mclarenes idők alatt

írta: FormaNet
F1 Alonso: Hamilton sokkal jobban fogja élvezni az életet, mint a mclarenes idők alatt

Fernando Alonso szerint, Lewis Hamilton jó döntést hozott, mikor aláírt a Mercedeshez. A spanyol pilóta véleménye az, hogy Hamilton jövőre is versenyképes lesz, mivel ő a világ egyik legjobb pilótája, és egy nagy anyavállalat áll a csapat mögött. A kétszeres világbajnok emellett érdekes kijelentést tett, szerinte a McLarentől való távozás után jobb élet jön az angol versenyző számára, ahogy az vele is történt.

fernando alonso - lewis hamilton.JPG 

Fernando Alonso jó választásnak tartja Lewis Hamilton csapatváltását. Az angol pilóta gyakorlatilag gyermekkorától a wokingi gárdát erősítette, amellyel világbajnoki címet nyert, és a wokingban eltöltött évek alatt szinte mindig versenyképes párost alkotott autójával. Mint később kiderült, ez a csapatváltás a hétszeres világbajnok pilóta, Michael Schumacher visszavonulási szándékát is megerősítette.

„Egy kicsit el voltam vágva a világtól, mert éppen utaztam, és nem értesültem minden pillanatról és reakcióról. Tudom, hogy Hamilton aláírt a Mercedeshez, és Pérez a McLarenhez. De nem tudom azt, hogy mit nyilatkoztak, vagy, hogy mik voltak az okok, ezt nagyon nehéz így kommentálni. Természetesen, ez nagy meglepetés, mikor nagy csapatok pilótákat cserélnek, mivel nagyon sok az utóhatás, de nem olvastam azt, amit ők mondtak erről.” - kezdte mondandóját Fernando Alonso.

A kétszeres világbajnok szerint, az angol pilóta kiváló döntést hozott, aminek köszönhetően jóval nagyobb szabadságot fog élvezni, és egy jobb élet vár rá a McLarenen kívül.

„Azt gondolom, ez normális, ezek csak lépések a karrierjében. Szerintem jó dolog, hogy tovább lép. A McLarentől (Alain) Prost és (Ayrton) Senna is kilépett; ez történt velem is, és most Lewisszal, és általában mindig jobb lett az élet, jó változás jött. A McLaren 14 éve nem tudott győzni a konstruktőrök világbajnokságában, úgy, hogy ezekben az években néhány alkalommal a legjobb autóval rendelkeztek. Biztos vagyok benne, hogy Lewis is nyerni akar" – mondta Alonso.

000 facebook_banner.jpg

A spanyol pilóta minden feltételt adottnak tekint, hogy Hamilton versenyképes legyen a következő évben, emellett elismerően nyilatkozik az angol versenyzőről.

„Azt gondolom, hogy nagyszerűen teljesített a McLarennél, ő a Formula-1 egyik csillaga. Nyert egy világbajnoki címet, ami mindannyiunk számára a cél. Ő az egyik legjobb pilóta, és azt gondolom, az elkövetkező éveket még jobban fogja élvezni. Nagyon versenyképes lesz, és szerintem a következő évben versenyben lesz a világbajnoki címért a Mercedesszel. Ez egy top csapat Ross Brawnnal, és egy nagyon erős vállalat van mögöttük” – fejezte be gondolatát a spanyol klasszis.


FormaNet, Kiss Róbert

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 lewis hamilton fernando alonso formula-1