2012. okt 04.

F1 Mercedes: Köszönet mindenért Michael, öröm volt veled dolgozni

írta: FormaNet
F1 Mercedes: Köszönet mindenért Michael, öröm volt veled dolgozni

Michael Schumacher csütörtök délelőtt Szuzukában jelentette be, hogy a szezon végén visszavonul. A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn nem tagadta, nagyon érzelmes pillanatokon megy keresztül, hiszen hosszú időt töltött együtt a német legendával, és hatalmas sikereket ünnepelhettek együtt. Brawn hihetetlenül büszke arra, hogy a Formula-1 legnagyobb versenyzőjével dolgozhatott. A Mercedes Motorsport alelnöke, Norbert Haug is érzelmesen búcsúzott a német legendától.

michael schumacher.jpg 

Ross Brawn, csapatfőnök

„Több éve együtt dolgozunk Michaellel, így nagyon érzelem dús ez a mai nap, hiszen bejelentett visszavonulását. Sok tapasztalatot gyűjtöttünk együtt a Benetonnál, a Ferrarinál és a Mercedesnél, és úgy érzem, nagyon büszke és kiváltságos vagyok, hogy lehetőségem volt ilyen szorosan együtt dolgozni Michaellel.”

„Véleményem szerint ő a legnagyobb Formlua-1-es versenyző, és azok a rekordok, amiket birtokol, megmutatják sikerét és elkötelezettségét. Az Ezüst Nyíl nevében is kívánok minden jót jövőbeni terveihez, és őszinte hálámat szeretném kifejezni elkötelezettségéért, szenvedélyéért, és a kemény munkájáért, melyet ez alatt a három év alatt végzett.”

„Még nem értük el azokat az eredményeket, amiket az alatt az idő alatt szerettünk volna, de Michael fejlesztésekhez való hozzájárulása a csapat jövőjére tekintve is fontos volt. Bármit is csinál majd Michael a jövőben, biztos vagyok benne, hogy a következő években rajta tartja majd szemét a fejődésünkön.”

Mercedes-Benz Motorsport alelnöke, Norbert Haug

„Csapatunk szeretné szívből megköszönni Michael munkáját, elkötelezettségét és hűségét. Számunkra ő nem csak egy kiváló pilóta, akit 2006-ig felállított rekordjai mindenidők legsikeresebb versenyzőjévé tesznek, de számunkra ő egy bálvány is, és nem utolsósorban márkánk nagyszerű nagykövete.”

"Michael 1989-ben, a Mercedes Junior Team C csoportjának tagjaként kezdte profi versenyzői pályafutását, ami most a Mercedes AMG Petronasnál zárul le. Először minket tájékoztatott a döntéséről, majd ma a nemzetközi médiát.”

000 facebook_banner.jpg

"Michael fantasztikus munkát végzett a még fiatal Ezüst Nyíl felépítésében, és bár a harmadik évünkben még nem értük el céljainkat, de Michael felbecsülhetetlenül keményen dolgozott azért, hogy létrehozzuk a jövőbeni sikerek alapjait. Ezért köszönettel és elismeréssel tartozunk neki.”

„A következő hat verseny mindannyian - és elsősorban Michael – keményen dolgozunk azon, hogy együtt fel tudjunk mutatni egy tisztelereméltó teljesítményt. Köszönet mindenért Michael, öröm volt veled dolgozni.”

Nico Rosberg

"Ez egy nagy veszteség a sport számára. Michael nagyon sokat tett azért, hogy Németországban ennyire népszerű lett a Formula-1, és sok rajongó csakis miatta kapcsolta be a tévét. Mindig is különleges élmény volt, és most az, hogy együtt versenyezhetek vele, és ellene. Az elmúlt három évben kemény próbáltuk együtt előrevinni a csapatot, ami segít majd bennünket az elkövetkező években. Kívánok neki minden jót a jövőre nézve.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma-1 norbert haug michael schumacher ross brawn formula-1