2012. okt 04.

F1 Räikkönen: Amíg van egy kis esély a vb címre, addig megpróbálom

írta: FormaNet
F1 Räikkönen: Amíg van egy kis esély a vb címre, addig megpróbálom

Kimi Räikkönen az egyik üldözője Fernando Alonsónak, már ami a világbajnoki címért zajló küzdelmet illeti, de a Japán Nagydíj előtt a finn meglehetősen óvatos, és nem számít drámai fellendülésre Szuzukában, hiszen a nagyobb fejlesztési csomag a Koreai Nagydíjra érkezik. Räikkönen jól tudja, hogy az utóbbi versenyeken kissé elmaradtak a folyamatosan fejlődő élcsapatoktól, de a következő hétvégén jelentős javulásra számít, és legfőképpen reméli, hogy felzárkózhat a bajnoki pontversenyben. 

kimi raikkonen-hungaroring.JPG 

A Lotus F1 Team finn pilótája, Kimi Räikkönen jelenleg a harmadik helyen áll a pilóták pontversenyében, de a listavezető Fernando Alonsóhoz képest 45 pont hátránya van, ami azt jelenti, hogy a Jégembernek bele kell húznia, ha a hajrában is kihívója akar lenni az előtte helyet foglaló kétszeres bajnokoknak, Alonsónak, valamint Sebastian Vettelnek.

Mindhárman nyertek már szuzukában versenyt, de hármójuk közül talán most Räikkönennek van a legkisebb esélye, hogy 2005-ös (nem mellesleg fantasztikus )győzelmét megismételje. A 32 esztendős finn bízik benne, hogy az utóbbi versenyeken nyújtott teljesítményen valamelyest javítani tudnak ezen a hétvégén, de nagy ugrásra nem számít.

„Az elmúlt versenyeken nem voltunk elég versenyképesek, így remélhetőleg most erősebbek leszünk, de azt nem igazán remélem, hogy hirtelen mi leszünk a leggyorsabbak. Láthattuk, hogy mi történt az elmúlt versenyeken, de talán tévedek. Remélem…”

Már a múlt héten tudni lehetett, hogy a Lotus majd csak Koreában tervezi bevetni a nagy aerodinamikai fejlesztéseket, és Räikkönen csak remélni tudja, hogy ezek a frissítések olyan ütemben javítanak majd az E20 teljesítményén, hogy a bajnokságban marad még esélye a felzárkózásra.

„Azt hiszem, hogy kicsit lemaradtunk a többiektől, akik egy kicsit javultak. Lesz itt is néhány apró, új alkatrészünk, és remélhetőleg visszatérünk oda, ahol korább voltunk. De ezek még nem nagy dolgok, Koreában érkeznek a nagyobb fejlesztések. Dolgozunk azon, hogy minél többet javuljunk”- bizakodott Räikkönen, aki a szuzukai pénteki szabadedzéseken teszteli a kettős DRS-t.

000 facebook_banner.jpg

Természetesen újra felmerült a kérdés, hogy győzelem nélkül is lehetségesnek tartja-e a világbajnoki címet?

"Ha tudnám akkor megnyerném (a vb címet), és nem érdekelne, hogyan sikerül. Ha nyerünk, akkor nyerünk, és ennyi. De ebben a pillanatban ehhez nem túl fényes a helyzet. Egy jó ideje rosszabb helyzetben vagyunk, de azért próbálkozom. Amíg van egy kis esély, addig megpróbálom, és remélem, hogy tudunk javítani.”

Szöveg és fotó: FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

lotus forma-1 kimi raikkonen japán nagydíj szuzuka formula-1