2012. okt 05.

F1 Webber szerint senki nem fog dominálni Japánban

írta: FormaNet
F1 Webber szerint senki nem fog dominálni Japánban

A Japán Nagydíj második szabadedzésének leggyorsabb versenyzője, Mark Webber úgy véli, hogy ezen a hétvégén senki nem fog kiemelkedni az élmezőnyből, azaz nem lesz domináns csapat, vagy versenyző a szezon 15. versenyhétvégéjén.

webber - szuzuka.JPG 

A második szabadedzésen Mark Webber több, mint két tizedmásodperccel szárnyalta túl egyik legnagyobb riválisát, Lewis Hamilton, míg az ausztrál csapattársa, Sebastian Vettel a harmadik legjobb időt autózta. A pénteki nap után Webber egyértelművé tette, hogy csapatának még bőven akad tennivalója, ha a hétvége további részében is a leggyorsabbak akarnak lenni.

„Ha az utolsó öt versenyt nézzük, akkor láthatjuk, hogy ki bérelte ki az első sort… Azt hiszem Hamilton ismeri már néhány trükköt, így az elmejátékokat is, de ez nem érinti a munkánkat, és jól tudjuk, hogy van még tennivalónk” – utalt a rutinos versenyző  Hamilton azon kijelentésére, hogy véleménye szerint most a Red Bull a leggyorsabb autó a mezőnyben.

„Van egy erős autójuk, akárcsak nekünk, de nem hiszem, hogy ebben a pillanatban bárki is dominálna. Mi biztosan nem” – folytatta Webber, de annak ellenére, hogy egyelőre még óvatos a győzelmi esélyeket illetően, a Red Bull veteránja teljes mértékben elégedett a pénteki napjával.

„Azt hiszem, elég jól ment a mai nap. Sok hétvége óta ez volt az első eset, hogy mindvégig szép időjárásban dolgozhattunk, és nem tört meg a ritmus. Ez egy szép és sima péntek volt számunkra. Elégedett vagyok, mert a legtöbb programot végig tudtuk csinálni, amit előzőleg elterveztünk. Az autó nagyon jól és megbízhatóan futott, és tette a dolgát, mint egy szokásos pénteki napon. Jelenleg úgy tűnik, hogy elég erősek vagyunk.”

000 facebook_banner.jpg

A Red Bull néhány frissítéssel érkezett Japánba, és ezzel kapcsolatban Webber elismeri, hogy van még velük munka.

„Nem volt rossz, de egészen biztos, hogy vannak még területek, ahol javítani tudunk.”

FormaNet, Varga Viktória

 001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 japán nagydíj szuzuka mark webber formula-1