2012. okt 06.

F1 Alonso: Ez a csapat vasárnap senkitől sem fél

írta: FormaNet
F1 Alonso: Ez a csapat vasárnap senkitől sem fél

A Ferrari számára kissé gyengébbre sikerült a Japán Nagydíj szombati időmérője, mint azt szerették volna, hiszen Felipe Massa kezdeti jó tempója ellenére a harmadik szakaszba sem jutott be, és Fernando Alonsonak is csak a hetedik leggyorsabb kört sikerült megfutnia. A spanyol világbajnok azonban optimista, mert úgy véli, az autó a futamon sokkal versenyképesebb lesz, mint azt az időmérős teljesítmény mutatta.

Alonso Jaoán időmérő.jpg

Az időmérő első és utolsó szakaszában úgy tűnt, Alonso kissé szenved az autó sebességével, ám amikor azt kérdezték tőle, hogy hogyan sikerült a Q2-ben felvenni a tempót, a spanyol pilóta így válaszolt: „Én csak elkezdtem nyomni."

Az időmérőn Alonso igen komoly hátrányban volt, az élen végző Sebastian Vettelhez képest, ám az 1,2 másodperces lemaradás ellenére is az hatodik rajtkockából indulhat a vasárnapi versenyen, részben Button büntetésének is köszönhetően.

„Nem vagyunk versenyképesek szombaton, mert a tiszta teljesítmény tekintetében gyorsabbak, mint mi. Vasárnapra azonban rendszerint javul a tempónk. A stratégiánk, a boxkiállások, és a rajtunk rendszerint nagyon jó, és a pontokat vasárnap osztják, és vasárnaponként viszont nem érezzük úgy, hogy gyengébbek lennénk a többi csapatnál. Talán valamennyi teljesítmény hiányzik az egykörös futásainkhoz, de vasárnap a csapat senkitől sem fél."

Alonsót arról is kérdezték, mennyire aggódik a Red Bull és Vettel jelenlegi formája miatt, különösen azért, mert a német pilóta jelenleg a legközelebbi kihívója.

„Nem sokat tudunk tenni. Gyorsak, az első sorból indulnak, és nagyon versenyképesek. Fejlődnünk kell. Hogy nyugtalanít-e? Nyilvánvaló, hogy szeretnénk kicsit gyorsabbak lenni, de nem vagyunk azok, ezért dolgoznunk kell, és fejlődnünk."

"2010-ben talán egy másodperccel is gyorsabbak voltak nálunk, és egészen Abu Dzabiig mégis vezettük a bajnokságot. Most nyolctized-egy másodperccel gyorsabbak, mégis mi vezetjük a bajnokságot, szóval, ahogy mondani szoktuk, mi lassabbak vagyunk, mint a vetélytársak, ezért harcolunk a bajnokságért."

000 facebook_banner.jpg

A spanyol pilóta holnapra több boxkiállást is jósol, mert több versenyzőhöz hasonlóan ő is úgy véli, hogy igen erőteljes a gumikopás.

„A gumik számára ez egy igényes pálya, és az előző évben is három boxkiállást láthattunk. Ha ezek az abroncsok hasonlóak a tavalyiakhoz, és nem lágyabbak, akkor az idei versenyen is hasonlóan lehet kezelni őket. Ugyanakkor nyomnunk kell, mert ez nem olyan pálya ahol lemaradhatunk, mert a többiek megelőznek, hiszen van jó néhány hely ahol az előzés lehetséges. Holnap majd meglátjuk, de ez függ a hőmérséklettől, és számtalan egyéb dologtól is. De igen, ez egy több kiállásos verseny lesz" - nyilatkozta a világbajnoki pontverseny éllovasa, Fernando Alonso a Japán Nagydíj időmérő edzése után.

 

FormaNet

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso japán nagydíj formula1