2012. okt 09.

F1 Red Bull: A szerencse hajlamos arra, hogy egyensúlyt alakítson ki

írta: FormaNet
F1 Red Bull: A szerencse hajlamos arra, hogy egyensúlyt alakítson ki

Bejegyzés alcíme...

A Red Bull és Sebastian Vettel Japánban mutatott teljesítménye meggyőzte a riválisokat arról, hogy a fúvott diffúzor betiltása miatt elveszített sebességük már a múlté, az alakulatnak sikerült ismét magára találnia. Vettel kezére játszott legfőbb riválisának, Alonsónak a balesete is, így az elfogyott előny miatt az elkövetkező öt versenyen mondhatni előlről kezdődhet a bajnoki küzdelem. Vettel és az RB8 jó formája ellenére azonban a csapatnál arra figyelmeztetnek, ez még csak esély a cím megszerzésére, de innen sem lesz egyenes az út a végső diadal felé.

Vettel Szuzuka.jpg

Az RB8-as félelmetes tempója, és Alonso szerencsétlen ütközése következtében a regnáló bajnok szorosan, (négy pontra) felzárkózott az éllovasra, aminek köszönhetően a hátralévő öt nagydíjon - ahogy a spanyol fogalmazott a japán versenyt követően - újra indul kettőjük között egy mini világbajnokság. Az energiaitalosok a teljesítményük tekintetében akár magabiztosak is lehetnek, ám Christian Horner csapatfőnök igyekszik a realitások talaján maradni. Horner úgy véli, a jelenlegi helyzet annak is betudható, hogy az elmúlt négy versenyen Alonso kétszer is igen szerencsétlenül, már a rajtnál feladni kényszerült a versenyt, ami fontos pontoktól fosztotta meg a Ferrari világbajnokát.

Horner úgy gondolja, az ilyen kellemetlenségekkel csapata, és pilótája is bármikor szembesülhet a hátralévő versenyeken, és Alonso továbbra is nagyon komoly kihívója a világbajnoki címnek.

„Úgy gondolom, Fernando egy nagyon okos, és félelmetes ellenfél, és a szezon közben a szerencse hajlamos arra, hogy egyensúlyt alakítson ki. Seb két alkalommal nem fejezte be a versenyt, megbízhatósági problémák miatt."

„Fernandónak nem volt szerencséje (Spában) Grosjeannal, aki úgy tűnik, már közös faktor az ilyen eseményeknél. Most pedig defektet kapott, szóval a szerencse egyensúlyba hozhatja magát a szezon húsz versenye alatt. Ennek akár vége is lehet kettőjük számára, ami a pályán történteket illeti, és az autók viszonylagos teljesítménye válhat fontossá az elkövetkező öt versenyben."

000 facebook_banner.jpg

Bár sokakkal együtt Horner is úgy véli, legnagyobb esélye annak van, hogy az idei világbajnoki cím Vettel és Alonso között dőlhet el, de még nem zárná ki egyértelműen a harcból Hamiltont, és Räikkönent sem.

„Soha se mond, hogy soha, különösen ebben az évben. A nyári szünet előtt azt gondoltam, Fernando meggyőzően vezet, és Spában másodikak voltunk. Monzában nem volt szerencsénk, de mostanra sikerült néhány fontos pontot gyűjtenünk."

„Nyertünk Szingapúrban és Japánban, így sikerült elfogyasztanunk a hátrányunkat. És reméljük, most olyan pályák következnek, a hátralévő versenyeken, melyek karakterisztikái megfelelnek a csomagunknak."

„Láthattuk, hogy a McLarennek is nagyon erős a teljesítménye, így őket sem szabad lebecsülni, és mi biztosan nem is fogjuk."

„Azt hiszem a Ferrari is nagy fejlesztésekkel érkezik az elkövetkező versenyekre, amit már említettek is. Mi csak azt tudjuk ellenőrizni, amit mi csinálunk, és próbáljuk a lehető legjobb teljesítményt kihozni a csomagunkból, de azt nem tudjuk irányítani, amit a többiek tesznek" – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke.


FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma1 red bull fernando alonso formula1 sebastian vettel christian horner