2012. okt 12.

F1 Button szerint Koreában az idén meghosszabbított DRS zóna sokat segíthet az előzéseknél

írta: FormaNet
F1 Button szerint Koreában az idén meghosszabbított DRS zóna sokat segíthet az előzéseknél

A McLaren brit pilótája, Jenson Button szerint az idei Koreai Nagydíjon jó hatással lehet az előzésekre az a tény, hogy a DRS zónát meghosszabbították az előző évhez képest.

Button Korea 2012.jpg

Az FIA idén úgy döntött, hogy 80 méterrel meghosszabbítja a DRS aktiválási zónát a jeongami pálya célegyenesében, ami Button szerint már elég nagy különbség ahhoz, hogy idén több előzést láthassunk a futamon.

„Ez valószínű, hogy segíteni fog” – nyilatkozta a 2009-es világbajnok. „Az előző évben nagyon nehéz volt (előzni), de idén remélhetőleg sokat húzhat majd elől a DRS.”

„Nem számíthatunk nagy izgalmakra, de legalább láthatunk néhány előzést.”

Button szerint a koreai pálya vonalvezetése kivételesen trükkössé teszi az előzést, annak ellenére, hogy a pálya alaprajza alapján, papíron úgy tűnhet, hogy támogatja az ilyen manővereket.

„Ez valóban egy szokatlan pálya. Vannak olyan hosszú egyenesek, ahol azt gondolhatnánk, hogy könnyű előzni, de még sem az. Inkább nehéz.”

„Ha egy srác halad előtted, és blokkol a kettes kanyarban, és kívül vagy, akkor képtelenség előzni, mert ő arra kényszeríthet, hogy kiszélesítsd.”

„A kettes kanyarból kijövet pedig belül minden utat elzárhat a belső íven. Ezért a hármas kanyarban a külső íven vagy, és ismét kiterelhet a pályáról, és így tovább. Egy másik körben te tehetsz ehhez hasonló dolgot” – vélekedett Button a jeongami pályáról.

000 facebook_banner.jpg
FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mclaren forma1 formula1 jenson button koreai nagydíj yeongam drs zóna