2012. okt 29.

F1 A Lotusnál idén már nem álmodoznak futamgyőzelemről

írta: FormaNet
F1 A Lotusnál idén már nem álmodoznak futamgyőzelemről

Három futammal a szezon vége előtt a Lotus F1 Team csapatfőnöke, Eric Boullier immár lemondott a futamgyőzelem lehetőségéről, sőt bevallotta, hogy elég vicces lenne, ha továbbra is azt mondanák, hogy ez idén még lehetséges. Boullier szerint maximum a dobogó legalsó fokáért harcolhatnak a hátralévő futamokon.

logo-of-lotus-f1-team.jpg  

A Lotus nagyon jól kezdte a 2012-es szezont, és a Belga Nagydíjjal bezárólag Kimi Räikkönen hatszor, míg Romain Grosjean háromszor végzett dobogós helyen, és mindenki már csak arra várt, hogy vajon mikor sikerül végre felérni a legfelső fokra. A remek első „félidő” után azonban nem, hogy a győzelem, de a dobogós eredmények is elmaradtak, és az Olasz Nagydíj óta mindössze a Räikkönen által szerzett két ötödik hely a legjobb eredménye az enstone-i gárdának.

A finn klasszis legutóbb Indiában a hetedik helyről rajtolva végül ugyanebben a pozícióban látta meg a kockás zászlót, és a világbajnoki tabellán ugyan továbbra is a harmadik legjobb versenyző, de az éllovasokhoz képest gyakorlatilag már behozhatatlan (Vettelhez képest 67 pont) a hátránya. Ehhez óriási csodára lenne szüksége Kiminek, hiszen önmagában az sem lenne elegendő, ha mindhárom hátralévő versenyt megnyerné, és a csapatfőnök, Eric Boullier szerint nem hogy három, de még egy futamgyőzelemben sem reménykednek már erre az idényre.

Arra a kérdésre, hogy a fennmaradó három nagydíjból, legalább egyet megnyerhetnek, a szakember elég egyértelmű választ adott: „Nem, majd a következő évben.”

„Ha reálisan gondolkodunk, akkor elég vicces lenne, ha azt mondanám, hogy nyerünk még versenyt ebben az évben. Hogy őszinte legyek, elégedett lennék azzal is, ha olyan helyzetbe kerülünk, hogy veszélyesek leszünk a harmadik helyre.”

000 facebook_banner.jpg

„Valóban frusztráló, hogy elérhetetlen a győzelem, de volt egy jó szezonkezdetünk, egy új csomaggal és két új versenyzővel. Ez egy jó kezdete lesz a következő évnek, ami már egy másik történet lesz.”

Az mindenesetre már biztos, hogy Räikkönen jövőre is a Lotus színeiben száll harcba, hiszen ma délelőtt a csapat egy videóval „jelentette be”, hogy a finn 2013-ban is a Lotus F1 Team pilótája lesz.

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

lotus forma-1 kimi raikkonen eric boullier formula-1