2012. nov 15.

F1 Vettel: Ha valaki túl érzékeny, az nézzen gyerekműsorokat

írta: FormaNet
F1 Vettel: Ha valaki túl érzékeny, az nézzen gyerekműsorokat

Sebastian Vettel úgy véli, hogy túl nagy feneket kerítettek az Abu Dzabi Nagydíj dobogós ceremóniáját követő interjúkon elhangzott, kissé csúnya, de káromkodásnak azért nem nevezhető szavaknak.

sebastian vettel austin.PNG  

A legutóbbi versenyhétvégén meglehetősen nagy port kavartak az interjúk során elhangzott, nem feltétlen képernyőre való elszólások, melyek a futamgyőztes Kimi Räikkönen, illetve a harmadik helyen célba érő Sebastian Vettel szájából hangoztak el. Az interjúkat készítő David Coulthard már a pódiumon kénytelen volt bocsánatot kérni a versenyzők nevében is, és azzal próbálta enyhíteni a helyzetet, hogy az angol nem a versenyzők anyanyelve, ezért nehezebben fejezik ki magukat.

Az eset után az FIA levelet küldött minden csapatnak, melyben arra figyelmeztet, hogy a versenyzőknek profi módon kell kezelni a médiát, és elfogatható módon kell kommunikálni, mindenféle trágárság nélkül. (Az esetről és annak következményéről bővebben itt olvashattok)

Az egyik érintett, Sebastian Vettel már a verseny utáni napokban elnézést kért, most azonban nem titkolta azt sem, hogy kicsit túlzásnak tartja ezt a nagy felháborodást.

„Úgy vélem, ha valaki ennyire érzékeny, akkor talán gyermekműsorokat kellene néznie, és a kezében tartani a távirányítót” – tanácsolta a 25 esztendős német.

„Nem volt szándékos, ami a legutóbbi versenyen történt. Szükségtelen volt ekkora felhajtást kreálni belőle. De egyébként meg ha mondtam néhány nem megfelelő dolgot, akkor elnézést kérek. De nem sok mindent kell másképp tennem ahhoz, hogy sikerrel járjak ebben a tekintetben”- célzott Vettel az FIA azon figyelmeztetésére, hogy a jövőben lehetőleg mellőzzék a nem megfelelő szóhasználatokat. 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 austin amerikai nagydíj formula-1 sebatian vettel