2012. nov 22.

F1 McLaren: Lewis mindnyájunknak nagyon fog hiányozni

írta: FormaNet
F1 McLaren: Lewis mindnyájunknak nagyon fog hiányozni

Hétvégén Brazíliában egy hosszú és illusztris szakasz zárul le Lewis Hamilton és a McLaren Mercedes közös történelmében, miután a 2008-as világbajnok jövőre a Mercedes versenyzőjeként sorakozik fel a rajtrácsra. A McLaren technikai igazgatója, Paddy Lowe nem tagadja, a brit tehetség mindenkinek nagyon fog hiányozni a csapatnál.

lewis hamilton - austin_1.jpg  

Lewis Hamilton 11 éves kora óta része a McLarennek, és 2007-es debütálása óta 109 nagydíjon állt rajthoz a wokingiak pilótájaként, ez alatt az idő alatt 25 pole pozíciót, 49 dobogós helyezést, ebből 21 futamgyőzelmet szerzett, összességében pedig 913 ponttal járult hozzá alakulata sikereihez. Legutóbbi győzelmét a múlt hétvégén, Austinban egy fantasztikus versenyzéssel szerezte meg, így egy nyerő páros búcsúja valószínűleg mindkét fél számára még fájdalmasabb lesz.  

A Vodafone telefonos konferenciáján a technikai igazgató, Paddy Lowe elismerte, Lewis nagyon fog hiányozni a McLarennek.

„Természetesen Lewis nagyon fog hiányozni. Ő egy fantasztikus versenyző, nagyszerű srác, és nagy történelmünk van együtt. Személy szerint 2007 óta dolgozom vele, és ez a hat év fantasztikus versenyeket és nagy sikereket hozott, és persze voltak nehéz időszakok is. Ő a legfantasztikusabb pilóta, és mindnyájunknak hiányozni fog. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőben. A dolgok változnak, és ez az élet rendje, de várom a következő nagyszerű szezont, amikor Sergio (Pérez) érkezik, mert nagyon ígéretesnek tűnik a helyzet.”

Hamilton jelenlegi top formája miatt a csapat azt reméli, hogy a szezonzárón behozhatják a konstruktőri bajnokság második helyén álló Ferrarit, melytől jelenleg 12 ponttal vannak lemaradva.

„Optimisták vagyunk, hiszen semmi ok nincs arra, hogy miért ne tudnánk Brazíliába is továbbvinni az Austinban mutatott formánkat” – bizakodott Paddy Lowe.

„Úgy néz ki, hogy eső is lehet, ami természetesen új elemeket hoz a versenybe, de mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük, és nem csak Lewis, de Jenson is képes a győzelemre, és azzal a céllal megyünk Brazíliába, hogy mindkét srác a dobogón végezzen, remélhetőleg az első és második fokán. Elsődleges célunk, hogy a konstruktőri csatában legyőzzük a Ferrarit. Mindkét autónknak az élen kell végeznie ahhoz, hogy ezt a szakadékot lezárjuk – ez az, amit tennünk kell. Ha eső lesz, akkor nagyon érdekes dolgok lehetnek.”

000 facebook_banner.jpg

A csapatfőnök, Martin Whitmarsh a minap elismerte, hogy a McLaren idén elherdálta a bajnoki esélyeket. A technikai igazgató szerint a megbízhatatlanság mellett a balszerencse is közrejátszott ebben.

„A megbízhatósági problémák miatt meglehetősen nehéz időszakon vagyunk túl – és nem mi voltunk ezen a téren az egyetlenek - , de a tényleges hibák mellett olyan dolgok is voltak, melyek bármikor megtörténhetnek. 2005 óta ez volt a legmegbízhatóbb autónk, ezért is sajnálatos, hogy a versenyeken több problémával találkoztunk, mint máskor. Például a fiatal pilóták tesztjén 1500 kilométert tettünk meg úgy, hogy semmiféle kérdés nem merült fel. Ezek a kérdések sajnos általában a versenyeken jöttek elő, de általánosságban véve az autónk megbízható. A következő szezonra természetesen a jobb megbízhatóság a célunk, hiszen tudjuk, hogy ez kulcsfontosságú”- értékelt a technikai igazgató.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren lewis hamilton paddy lowe formula-1