2012. nov 25.

F1 A Ferrari emelt fővel búcsúzhat a 2012-es évtől

írta: FormaNet
F1 A Ferrari emelt fővel búcsúzhat a 2012-es évtől

A Ferrari mindent megtett Fernando Alonso végső győzelméért, végül a dobogó második helye sem volt elég a harmadik bajnoki címéhez. A világbajnoki pontversenyben összesen három ponttal maradt alul riválisával Sebastian Vettellel szemben, összességében azonban mind Fernando Alonso, mind pedig Felipe Massa emelt fővel zárhatja az idei szezont, hiszen a spanyol egész évben kimagaslóan teljesített, míg Massa a szezonhajrában újra régi fényében tündökölt. 

massa - alonso.jpg

Fernando Alonso 278 ponttal a második helyen zárta a 2012-es Formula-1-es szezont, ettől függetlenül hősként zárhatja az évet, hiszen idén talán F1-es pályafutásának legjobbját nyújtotta.

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra, és az idényünkre is. Elvesztettük a bajnokságot, de nem itt Brazíliában, hanem azokon a korábbi versenyeken, ahol nem volt túl nagy szerencsénk. Ilyen a sport. Ha azonban mindent szívből csinálsz, és a maximumot nyújtod, akkor büszke lehetsz, és én az vagyok magamra és a csapatomra is. Jövőre újra megpróbáljuk” – nyilatkozta a leintést követően az ismét fantasztikusan versenyző Alonso.

Csapattársa, Felipe Massa hazai közönsége előtt ismét dobogóra állhatott, mindemellett végképp bebizonyította, hogy megérdemli a Ferrari bizalmát a következő idényre is. Parádés versenyzéssel, fantasztikus csapatmunkával búcsúzott az idei szezontól, és mindez valószínűleg nagy lendületet ad majd neki a következő évre.

„Biztos vagyok abban, hogy a 2013-as szezont sokkal erősebben fogom megkezdeni, mint az ideit. Azt gondolom, az idény második fele már egyfajta felkészülés volt a következő évre. Az egész verseny egyszerűen fantasztikus volt. Jobb eredményt is elérhettem volna, és most nem igazán tudom mit mondjak. Itt állok, és sírok…”- mondta a pódiumon elérzékenyülten Massa. 

A maranellói gárda kereken 400 ponttal a konstruktőri pontversenyben is "ezüstérmes" lett, a Red Bull Racingtől 60 egységgel lemaradva. 

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 brazil nagydíj interlagos formula-1