2012. dec 05.

F1 Räikkönen: Ez a csapat kicsit más mint a többi

írta: FormaNet
F1 Räikkönen: Ez a csapat kicsit más mint a többi

Kimi Räikkönen és a Lotus F1 Team idei szereplése mindenkit lenyűgözött, és a finn úgy véli alakulata jövőre még sikeresebb lesz, és ennek fontos tényezője a csapaton belül uralkodó légkör, és a mindenek felett álló versenyszellem.

kimi-raikkonen.JPG

Kimi Räikkönen F1-be való visszatérésének első idényében nem kevesebb, mint hétszer állhatott dobogóra, ezen belül egy alkalommal annak is a legtetejére. Nem mellesleg a mezőnyből egyedüliként mind a 20 nagydíjon célba ért, és Sebastian Vettel, valamint Fernando Alonso mellett csak ő mondhatja el magáról, hogy 200 bajnoki pont felett teljesített. Ezzel együtt nem is Räikkönen lenne, ha száz százalékban elégedett lenne idei szezonjával. Räikkönen szerint ha év elején erősebben kezdenek, akkor másként alakult volna a bajnokság, jövőre azonban úgy véli, ez menni fog.

"Azt hiszem, egyértelműen könnyebb most, mint az év elején volt, és jövőre még könnyebb lehet. Sok pontot szereztünk, de tudjuk, hogy ha erősebben kezdtük volna az évet, akkor valószínűleg harcban lehettünk volna a bajnoki címért. A következő évben már ismerni fogom a csapatot, így könnyebb lesz a szezon kezdet. Remélhetőleg mindebből építkezhetünk a következő évre.”

Ami a 2012-es szezont illeti, Räikkönen nagyjából elégedett, de nem tagadja, ennél azért többet akar: „Rendben volt, de tény, hogy ha elkezdesz jó eredményeket elérni, onnantól még többet akarsz, és nagyobbak lesznek az elvárásaid magad felé. Elég következetesek voltunk – nem a legerősebbek, de kiegyensúlyozottak, és ez hosszú ideig bent tartott minket a bajnoki küzdelemben.”

A finn bajnok szerint a sikerek és az erős teljesítmény egyik fontos momentuma a Lotus csapatnál uralkodó hangulat, amihez hasonlót eddig még egy ex alakulatánál sem tapasztalt.

„Azt hiszem minden együttvéve: mindig nagyon sok ember részt vesz ebben az egészben” – felelt Kimi arra a kérdésre, hogy a csapatszellemnek mennyire volt jótékony hatása a teljesítményre.

„Ez egy csapatmunka, és mindenki ugyanazért dolgozott: hogy a lehető legjobbat nyújtsuk. Úgy vélem a hangulat nagyon jó, és ez sokat segít. Mindig is mondtam, hogy ez a csapat kicsit más mint a többi, melyeknél korábban versenyeztem. Itt minden a versenyzésről szól, és kevesebb a politika, ezért egy jó hely számomra.”

000 facebook_banner.jpg

A két év szünet után visszatérő bajnok utólag elismerte, hogy apró kétségei azért voltak még a szezonkezdet előtt, de nem önmagával vagy a versenyzéssel kapcsolatban, sokkal inkább az olyan újdonságok miatt, mint például a Pirelli abroncsok.

„Sosem kételkedtem, és nem gondoltam, hogy nehezebb lesz. Talán a legnagyobb kérdőjel az volt számomra, hogy a korábbi évekhez hasonlóan tudok-e továbbra is a határokon autózni egy új csapatnál, új gumikkal, és a megváltozott dolgokkal együtt is. Az első teszten máris kényelmesen éreztem magam, a versenyzés miatt pedig sosem aggódtam.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

lotus forma-1 kimi raikkonen formula-1