2013. jan 13.

F1 Button idén különleges szezon elé néz - többen is esélyesnek tartják a címre

írta: FormaNet
F1 Button idén különleges szezon elé néz - többen is esélyesnek tartják a címre

Jenson Button idén egyértelműen különleges szezon elé néz több tekintetben is. Michael Schumacher távozásával a 2009-es világbajnok lesz a mezőny legtapasztaltabb pilótája, és Lewis Hamilton távozásával a McLarennél is egyfajta első számú pilóta szerepre számíthat, hiszen az idén harmadik szezonját futó Sergio Pérez egy olyan topcsapatnál, mint a McLaren még újoncnak számít. Így egészen biztos, hogy wokingban mások az elvárások Buttonnal szemben, mint amilyenek a pár nap múlva 23 éves csapattársa irányában.

Button és Pérez.JPG

A Sky  Sport F1-es szakkommentátora, Martin Brundle szerint Hamilton távozása a McLarentől komoly lendületet adhat Jenson Buttonnak, és újraélesztheti a 2009-es világbajnok győzelmi reményeit, hogy sikerüljön megszereznie második világbajnoki címét.

„Lewis távozása lehetőség Jenson és a csapat számára” – nyilatkozta a héten Brundle az Autosport International show-n Birminghamben.

“Képes arra összpontosítani, hogy vezesse csapatát, és úgy vélem, Jenson felnőtt ehhez a helyzethez.”

“Egy új fiú érkezik most hozzá, míg a világ leggyorsabb pilótája elhagyta a csapatot, és Jensonnak nem kell többé az adatok miatt sem aggódnia, hogy azok kikerültek valamikor a twitterre” – jegyezte meg Brundle fanyar humorral.

A korábbi F1-es pilóta szerint Hamilton maga döntött arról, hogy a McLarentől való távozással esetleg idén a sikerektől is búcsút vesz, mégis úgy véli, 2008 világbajnoka idén futamokat nyerhet az ezüstnyíllal.

Brundle azt is hozzátette, abban sem volt biztos, hogy szerencsés döntés volt, amikor Button a McLarenhez szerződött Hamilton csapattársaként, ám jobban szereti megvárni a fejleményeket, hogy megalapozottan tudjon véleményt alkotni.

Sir Jackie Stewart szintén úgy gondolja, a McLarennél idén Button egyértelműen az első számú pilóta, annak ellenére is, hogy a csapat filozófiája a pilóták között az egyenlőséget hirdeti, és ezt nemrégiben a csapatfőnök, Martin Whitmarsh is nyomatékosította. Stewart gyakorlati oldalról közelíti meg a kérdést.

“Ha figyelembe vesszük, hogy Jenson  jól ismeri a mérnököket, tudja kinek milyen a felelőssége a telemetriai adatokért, és egyszerűen az egész alakulat működését is már jól átlátja, akkor ebben az esetben idén nem beszélhetünk egyenlőségről.”

A háromszoros világbajnok skót legenda is bizalmat szavazott Buttonnak, mert úgy véli, negyedik McLarennél töltött szezonjában könnyen előfordulhat, hogy megszerzi második világbajnoki címét.

"Számára nem jött rosszul, Lewis távozása, mert így első számú   pilóta lehet. Azt hiszem, idén képes megnyerni második világbajnoki címét."

000 facebook_banner.jpg

Tavaly a McLaren autója volt az egyik legversenyképesebb konstrukció, ám a megbízhatósági problémák miatt sokat veszítettek a pilóták, és a csapat is. Ha ezeket a problémákat sikerül az új, MP4-28-nál kiküszöbölni, minden bizonnyal realitás lehet Brundle és Stewart véleménye.

A wokingiak január 31-én mutatják be az idei autót a nagyközönségnek.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mclaren forma1 lewis hamilton formula1 jenson button martin brundle sergio pérez jackie stawart