2013. jan 22.

F1 A Mercedes tovább erősít, gyengítve ezzel a McLarent?

írta: FormaNet
F1 A Mercedes tovább erősít, gyengítve ezzel a McLarent?

Német sajtóértesülés szerint a Mercedesnél újabb nagy dobásra készülnek. A hírek szerint a Brackley-i gárda újabb kiváló szakember leszerződtetését jelentheti be, mégpedig a McLaren technikai igazgatóját, Paddy Lowe-t csábította el az istálló. Egy ilyen szerződésnek legalább akkora jelentősége van, mint Toto Wolff leigazolásának.

Paddy lowe.jpg

A Bild című lap ( mely az elmúlt 24 órában először tudósított Toto Wolff leszerződtetéséről a Mercedeshez, és elsőként írt Timo Glock távozásáról a Marussiától) most azt állítja, hogy Paddy Lowe, a McLaren technikai igazgatója Brackley-ben, a Mercedesnél folytatja pályafutását.

A hírt a Mercedes nem erősítette meg, és nem is cáfolta, ám a McLarennél sokat mondóan így nyilatkoztak: „No comment.”

Az elismert szakember eddig két alakulat sikereiben is jelentős szerepet játszott.

1987-ben a Williamsnél Lowe volt a felelős az aktív felfüggesztés programjáért, és az a technikai rendszer is komoly mértékben hozzájárult Nigel Mansel 1992-es világbajnoki címéhez.

1993 óta dolgozik a McLarennél, először, mint a kutatási és fejlesztési részleg vezetője, 2005-től mérnök igazgatói beosztásban, majd 2011-ben nevezték ki a wokingi alakulat technikai igazgatójának. Lowe képviselte a McLarent az FIA és a FOTA technikai egyeztetésein, és a munkacsoportokban.

Paddy Lowe távozása a McLarentől, és érkezése a Mercedeshez számtalan kérdést vet fel.

A brackley-i gárda technikai személyzete jelenleg is komoly szakemberekből áll, akiket Ross Brawn válogatott össze, mint egykori sikercsapatának tagjait. Lowe érkezését követően mi lesz a jelenlegi technikai igazgatóval, Bob Bellel, vagy a technológiai igazgatóval, Geoff Willissel, vagy éppen a Ferrari egykori technikai igazgatójával, Aldo Costával, aki 2011-ben csatlakozott a Mercedeshez, mint Pályamérnök Igazgató. És akkor még ott van Nick Fry, és Ross Brawn is akiknek a távozásáról suttognak azóta, hogy Niki Lauda az alakulathoz érkezett.

000 facebook_banner.jpg

A McLaren számára nyilván súlyos veszteség lesz a technikai főnök távozása, hiszen jelenleg rendkívül komoly kihívás megfelelően felkészült szakemberre pótolni egy ilyen űrt. Minden bizonnyal a partneri viszonyt is jelentősen meggyengítheti egy ilyen átigazolás, különös tekintettel a jövő évi, új motorszállítási szerződés vonatkozásában. Amennyiben az ügy hivatalossá válik, fel van adva a lecke a wokingi istálló számára. Hogy a dologhoz Lewis Hamilton átigazolásának van-e bármi köze egyelőre nem tudható, ám ha később kiderülne, hogy van, azon sem kellene nagyon meglepődni.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

mercedes mclaren forma1 formula1 paddy lowe