2013. jan 22.

F1 Hamilton: Ez egy érdekes év, és egy érdekes utazás lesz

írta: FormaNet
F1 Hamilton: Ez egy érdekes év, és egy érdekes utazás lesz

Tegnap nagy volt a forgalom a Mercedes Formula-1-es csapatánál. A Williams ügyvezetőjének, és egyben résztulajdonosának, Toto Wolff leszerződtetésének hétfői bejelentése önmagában is rendkívül figyelemreméltó esemény, ám az időzítés talán nem véletlen. Az istálló újdonsült pilótája, Lewis Hamilton tegnap hivatalosan első alkalommal látogatott el a Mercedes stuttgarti központjába, a német konszern vezetőihez.

Hamilton első látogatása Stuttgartban.jpg

A brit pilóta megjelenésével (annak ellenére, hogy a tegnapi látogatásnak elsősorban PR jelentősége volt) megkezdődött a munka a Mercedes és a 2008-as világbajnok között. Hamilton végiglátogatta a gyártósorokat, a meghívottak fotózhatták a cég termékei előtt, majd találkozott leendő munkatársaival.

„Hihetetlen az eltökéltség” – mondta Hamilton azt követően, hogy találkozott az istálló személyzetével.

„Tudni azt, hogy én is a Mercedes világának része vagyok, nagy kiváltságnak tartom. Nagyon hálás vagyok a csapat fogadtatásáért, és valóban nagyon izgatott vagyok.”

"December első fele óta voltam már Brackley-ben, és ott rengeteg kérdést tettem fel, amennyire csak tudtam, próbáltam minél jobban belemerülni a dolgokba, de az idő korlátozott volt.”

„Csodálatos volt látni mennyire lelkes volt mindenki. Úgy tűnt, hihetetlen eltökéltséggel állnak hozzá a sporthoz. Ez rengeteg motivációt adott nekem a télre.”

Hamilton első látogatása Stuttgartban2.jpg

Hamilton a szerződését követően még úgy nyilatkozott, hogy első mercedeses évében nem vár győzelmet, most azonban nem zárta ki, hogy az istállóval okozhat még meglepetéseket.

Az alakulat az elmúlt három évben mindössze egyetlen futamgyőzelmet szerzett, a tavalyi Kínai Nagydíjon, Nico Rosbergnek köszönhetően, ám az év eleji lendület megtorpant, és a szezon második felében még a pontszerzés is gondot okozott az Ezüst Nyilaknak. A brit világbajnok azonban optimistán tekint a jövőbe.

„Azt hiszem, ez egy érdekes év, és egy érdekes utazás lesz. De azt is gondolom, hogy egy olyan utazás lesz, amit élvezni fogunk.”

„Azért élek, hogy győzzek. Ez az, amiért minden évben dolgozom, és ez az, amiért idén is dolgozni fogunk. Természetesen nehéz lesz azokkal a srácokkal versenyezni, akik már most is elől vannak  - a Red Bullal, a McLarennek, és a Ferrarival - de nem hinném, hogy lehetetlen” – nyilatkozta első hivatalos munkanapján Lewis Hamilton.

000 facebook_banner.jpg

A Mercedes elkötelezettsége az elmúlt három év viszonylagos eredménytelensége ellenére is egyértelmű, és ezt a hozzáállást igazolják a csapatnál végbe ment személyi változások is. A Michael Schumacher helyére szerződtetett 28 éves világbajnok minden bizonnyal egy új versenyzői filozófiát visz az alakulathoz, míg Niki Lauda, és a frissen leszerződtetett motorsport igazgató, Toto Wolff a támogatói háttérmunka hatékonyabbá tételében, és új üzleti stratégiában visz frissítést Brackley-be. Wolff és Lauda az Ezüst Nyilnál jelentős kisebbségi részvényessé is vált a csatlakozással, ami komoly üzleti motiváció is, a sport iránti elkötelezettség mellett.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma1 lewis hamilton niki lauda formula1 toto wolff