2013. jan 25.

A valenciai álmok vége - szétlopták az F1-es pályát

írta: FormaNet
A valenciai álmok vége - szétlopták az F1-es pályát

Tavaly júliusban az Európa Nagydíj egy időre elköszönt a száguldó cirkusztól, azt követően, hogy az anyagi gondok miatt olyan megegyezés született Bernie Ecclestone és a két spanyol pálya, Valencia és Barcelona között, hogy 2013-tól felváltva rendezik meg a Spanyol Nagydíjat. Jelenleg azonban úgy tűnik, egyre kevesebb esély van arra, hogy 2014-ben Valenciai utcáin láthatjuk az F1-es mezőnyt, ugyanis a magára hagyott pályát teljesen szétlopták.

Valencia_1.jpg

Nagy tervekkel csatlakozott 2008-ben a spanyol város a Formula-1-hez, ahol a Nürburgringet felváltva összesen öt alkalommal rendezték meg az Európa Nagydíjat. A gazdasági válság következtében azonban ez elmúlt években egyre bizonytalanabbé vált a pálya jövője, míg végül egy olyan kompromisszumos megoldás született, hogy a Német Nagydíjhoz hasonlóan Barcelona és Valencia kétéves váltásban rendezheti meg a Spanyol Nagydíjat, így egyelőre nem lesz több Európa Nagydíj.

A spanyol Marca című lap a napokban olyan fényképeket mutatott be, melyből arra lehet következtetni, az utcai pálya és az ahhoz tartozó infrastruktúra tolvajok és vandálok martaléka lett. A lap jelentése szerint a pályához tartozó épületekből, a bokszokból mindent elvittek ami mozdítható volt, az elektromos dobozoktól, a vezetékeken, kábeleken keresztül, a vezérlőkig mindent. Hiányoznak a bokszutcából az aknafedelek, és a világítást is leszaggatták.

A pályához tartozó aluljárót elárasztotta a pangó víz, és a kétmillió dollárért épített hidat a csavargók vették birtokba.

A lap a jelenlegi helyzetről így ír: „Jelenleg nagyon messzire került a csillogás, az ott élők arra panaszkodnak, hogy a pálya teljesen felügyelet nélkül maradt, és a tolvajok minden értéket elvittek.”

Sokan nem kedvelték a valenciai aszfaltcsíkot, és ők talán megvonják a vállukat erre a hírre, ám ez a helyzet is ékes bizonyítéka annak, hogy valami nagyon nem működik megfelelően a száguldó cirkuszban.

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

valencia forma1 európa nagydíj formula-1