2013. jan 28.

F1 Glock jövője már a tavalyi interlagosi futamon megpecsételődött

írta: FormaNet
F1 Glock jövője már a tavalyi interlagosi futamon megpecsételődött

Néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy Timo Glock hiányozni fog az idei F1-es mezőnyből, ám a német versenyző elismerte, hogy valójában már a tavalyi évadzáró Brazil Nagydíj után kezdett el gondolkodni más irányba, ugyanis csapata, a Marussia ott bukta el a konstruktőri 10. helyet, és ezáltal jelentős pénzösszeget. Ennek következtében pedig mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a kiscsapat nagyon nehéz helyzetbe került.

Timo-Glock.jpg

Tavaly a Szingapúri Nagydíjon Timo Glock megszerezte a 12. helyet a Marussiánák, ami egészen az évadzáró interlagosi futamig biztosította a kiscsapat 10. helyét a bajnokságban. A szezon utolsó állomásán azonban a caterhames Vitalij Petrov megszerezte a 11. helyet, amivel Tony Fernandes csapata maga mögé utasította a Marussiát, és mivel a Concorde Egyezmény alapján az első 10 csapat részesül a Formula-1 bevételeiből, így Timo Glock alakulata jelentős pénzösszegtől esett el. A német nem is tagadja, hogy tavaly Brazíliában mindannyian nagyon csalódottak voltak.

„Az utolsó verseny, Brazíliában nagyon fájdalmasan érintett minket, mert valóban úgy hittük, hogy képesek vagyunk megőrizni a 10. helyet. Sokáig úgy tűnt, talán ott lehetek a top10-ben, de a biztonsági autós fázis után minden reményünk és lehetőségünk elszállt, hogy meg tudjuk tartani a 10. helyet. Már ekkor elkezdtem gondolkodni azon, hogy mennyiben érinti ez a jövőmet.”

„A csapat nagyon világosan és nyíltan felvázolta a helyzetet. Gondolkodtam, majd leültünk, hogy végigvegyünk bizonyos lehetőségeket. Aztán rájöttem, hogy jelenleg a csapat nagyon nehéz gazdasági helyzetben van, és tudtam, hogy nehéz lesz előrelépni. Most már van egy jó alap, és szerintem az új autó előrelépés lesz, ugyanakkor azt is tudom, hogy mi kell az igazán nagy előrelépéshez. Az a tény, hogy elvesztettük a 10. helyet, egyértelműen visszaveti ennek lehetőségét, és ezért már ekkor gondolkoztam a jövőmön.”

Glock távozásának hírére, a Twitteren rengetegen búcsúztak el a német tehetségtől, és fejezték ki csalódottságukat - többek között Mark Webber és Jenson Button.

„Nagy örömmel olvastam a reakciókat. Nem is gondoltam, hogy ilyen sok lesz. Ott ültem vagy egy órát, mindet elolvastam, és egyik-másikra válaszoltam is. Nagyon jó volt látni, teljesen lenyűgözött. Annak is nagyon örültem, hogy olyan DTM-es versenyzők üdvözöltek, mint Mattias Ekström és Timo Scheider. Boldog vagyok, hogy most majd velük körözhetek.”

000 facebook_banner.jpg

A száguldó cirkusznak hátat fordító német idén a DTM-ben bizonyíthatja tehetségét a BMW színeiben, de hogy visszatér-e valaha is a királykategóriába?

„Az még a jövő zenéje. Mindenre nyitott vagyok, de jelenleg csakis a BMW-nél vállalt kötelezettségemre összpontosítok, és nem gondolkodom azon, hogy mi lesz 2014-ben vagy 2015-ben”- jelentette ki a 30 éves pilóta, de azt azért elárulta, hogy hiányozni fognak az F1-es kollégák.

„Hiányozni fog az az összetartás, ami az utóbbi éveket jellemezte, különösen a versenyzői megbeszéléseken. Szép idők voltak, különösen az együtt töltött vacsorák, amiknek igazán összekovácsoló erejük volt. Most azonban új csapattársak várnak rám, és izgatottan várom.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 timo glock marussia formula-1