2013. feb 04.

F1 A Red Bull kistestvére is megtartotta 2013-as autóbemutatóját Jerezben

írta: FormaNet
F1 A Red Bull kistestvére is megtartotta 2013-as autóbemutatóját Jerezben

Nyolcadik csapatként, a Red Bull Racing kistestvére, a Torro Rosso is bemutatta az STR8 kódjelet viselő 2013-as versenyautóját.

toro rosso 2013.jpg

 

A Mercedes délutáni autóbemutatója után néhány órával a Toro Rosso foglalta el a jerezi bokszutcát, és a csapat két versenyzője, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne fél hat után pár perccel felfedte a vörös lepellel letakart STR8-ast. A csapat tavaly mindössze 26 ponttal 9. lett a konstruktőrök bajnokságában, így pilótáik a 18-as és 19-es rajtszámmal vághatnak neki az idei szezonnak. 

Külsőre természetesen legszembetűnőbb, hogy a Toro Rosso is élt a szépségpanel alkalmazásának lehetőségével, így a lépcsős orr eltűnt. Megmaradt azonban az elmúlt két évben is látott erősen bevágott hűtőborítás, és ehhez jött a McLaren-típusú kipufogó. 

Az STR8 már a tavaly érkező technikai igazgató, James Key irányítása alatt született, és a csapatfőnök, Frank Tost igen komoly célt határozott meg erre az idényre, mégpedig a bajnoki tabella hatodik helyét. 

"Ez egy nagyon érzelmes pillanat. A csapat hatalmas erőfeszítéseket tett azért, hogy egy nagyszerű autót dolgozzon ki, és nagyok az elvárásaink ebben a szezonban. Célunk az, hogy a hatodik helyen végezzünk a konstruktőrök bajnokságában.Mindkét pilótánk nagyon jó munkát végzett tavaly, és meggyőződésem, hogy ha jó autót adunk nekik, akkor lesznek meglepetés eredményeink" – jelentette ki a csapatfőnök. 

Erre a hétre már csak két autóbemutató maradt: a Caterham és a Marussia a holnap kezdődő kollektív teszten mutatja be idei kocsiját, míg utolsónak a Williams marad február 19-én, a barcelonai teszthetet megelőzően. 

toro rosso 2013.jpg

toro rosso str8.jpg

toro-str8-2013.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

forma-1 toro rosso formula-1 autóbemutató str8