2013. feb 04.

F1 Webber bajnoki címről álmodik

írta: FormaNet
F1 Webber bajnoki címről álmodik

Mark Webbert nem foglalkoztatják a kritikák, még akkor sem, ha azok csapaton belülről érkeznek. A 36 esztendős ausztrál 2010-ben nem volt messze első világbajnoki címétől, és semmi akadályát nem látja annak, hogy idén beteljesüljön az álma.

webber.jpg

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nemrégiben igen kritikus véleményt fogalmazott meg Mark Webberről, mely szerint az ausztrál mindössze néhány kiemelkedő teljesítményre képes egy szezon során, ám a rá nehezedő nyomást nem tudja megfelelően kezelni, ezáltal a világbajnoki címért zajló küzdelemből idő előtt kihullik. Bár Webber múlt heti blogjában mindössze annyit írt, hogy nem foglalkozik a kritikákkal, a vasárnapi autóbemutatón azonban elmondta, továbbra is úgy érzi, hogy képes vb címet nyerni.

„Hiszek benne, hogy idén újra esélyem lesz a bajnokságban. Ez a célom, ez az, amire mindennap gondolok, és keményen dolgozom érte a csapattal együtt. A csapat jól tudja, hogy 100 százalékos támogatásra van szükségem, hiszen 90 százalékos támogatással nem lehet világbajnoki címért harcolni, ehhez 100 százalékra van szükség. Ez az, amit 2013-ban is megkapok, szóval ebből a szempontból is kényelmesen érzem magam.”

 Az ausztrál pilóta immár hetedik szezonját kezdi meg az energiaitalosokkal, ami véleménye szerint hatalmas előnyt jelent.

"A tény, hogy ez lesz a hetedik szezonom a csapattal, hatalmas előnyt jelent. Amikor ide jöttem, nem is terveztem ennyit, és nehéz elhinni, hogy lehet ugyanazzal a csapattal is versenyezni hét évig, hiszen ezt a folytonosságot mostanában nem könnyű elérni a Formula-1-ben. Azt hiszem fontos, hogy mindig megtartottuk motivációnkat, és bár meglehetősen kis csapat vagyunk, de nyilvánvaló, hogy hatalmas becsvággyal rendelkezünk, és ez hozza ki belőlünk a jó teljesítményt. Eddig is nagyon élveztem az elmúlt éveket, és már alig, várom, hogy elkezdődjön a szezon” – lelkesedett a kilencszeres nagydíj győztes, akinek nem titkolt célja a vb trófea.

"Egy stabil szezonban bízom, és fontos, hogy jól kijöjjenek a lépesek. Ha ez megvan, akkor sikerülhet amire vágyom. 2010-ben közel voltam hozzá, de a Formula-1 egy könyörtelen sport, az esély azonban újra megvan.”

000 facebook_banner.jpg

Christian Horner csapatfőnök egyértelművé tette, ausztrál versenyzője értékes tagja a csapatnak, és ahogy eddig is, a jövőben is egyenrangú félként bánnak mindkét pilótával.

„Mindannyian tudjuk, hogy Helmut (Marko) szókimondó, és olykor elmondja észrevételeit, melyek az ő saját véleményét tükrözik, és néha lehetnek tévesek is. Ha nem lennénk megelégedve Markkal, akkor nem hosszabbítottunk volna vele erre az évre. Nagyon elégedettek vagyunk vele. Mindkét pilótánknak biztosítjuk az esélyegyenlőséget, és rajtuk múlik, hogy mit érnek el a pályán. Mi továbbra is ezt megközelítést alkalmazzuk. Számunkra mindegy, hogy melyik pilóta nyer, amíg egyikőjük ebben az autóban ül.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 red bull mark webber formula-1