2013. feb 07.

F1 Alonso nélkül üresek a lelátók Jerezben

írta: FormaNet
F1 Alonso nélkül üresek a lelátók Jerezben

Fernando Alonso a mezőny egyetlen pilótája, aki nincs ott Jerezben, a téli felkészülés első kollektív tesztjén. A spanyol bajnok inkább saját felkészülését folytatja, hogy a hosszú szezonra csúcsformába hozza magát. Mivel jelenleg egyedüli spanyol a mezőnyben, ezért hiányát a dél-spanyolországi jerezi létesítmény nagyon megérzi.

fernando alonso.jpg

A Scuderia Ferrari egy versenyzővel, Felipe Massával vágott neki az első négynapos téli tesznek, illetve a záró napon a csapat új tesztpilótája, Pedro de la Rosa kap lehetőséget. A spanyol veterán miatt talán az utolsó napon több nézőt fogadhat a jerezi létesítmény, ám Fernando Alonso távollétét minden bizonnyal nem kompenzálja.

Alonso ezekben a napokban fizikai felkészüléssel foglalkozik, és Twitteren rendszerint közli is napi edzésprogramját. Szerdán például délelőtt 108 kilométert kerékpározott, majd délután az edzőteremben folytatta a munkát.

„A következő néhány hétben minden bizonnyal arra összpontosítok majd, hogy felkészüljek a bajnoki cím megszerzésére. A csapattal együtt elég elfoglalt voltam decemberben és januárban is, szóval helyes lépésnek tartom, hogy kihagyom a tesztet és kicsit többet foglalkozom a felkészüléssel, hogy Ausztráliától Brazíliáig mindvégig száz százalékos legyek. Szerencsések vagyunk, mert a csapat nagyon jó emberekből áll -  igazán megbízunk egymásban, és bővültünk is”- magyarázta nemrégiben a döntés hátterét Alonso.

Bár az érdeklődők mindössze napi 10 euróért látogathatnak ki a pályára, ennek ellenére a lelátók konganak az ürességtől, aminek legfőbb oka nyilván a spanyol kedvenc hiánya.

"Idén nagyjából 25-30 százalékkal több újságíró van itt. Mindenki az új autókra kíváncsi, szinte majdnem olyan, mint egy nagydíj hétvégén” – mondta a létesítmény sajtófőnöke, Raul Zarzuela.

"Alonso hiánya azonban fájdalmas, persze nálunk spanyoloknál is válság van, de a napi belépőjegy ára csak 10 euró.”

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

ferrari forma-1 jerez formula-1 ferando alonso