2013. már 01.

F1 Jules Bianchi váltja Luiz Raziát a Marussiánál

írta: FormaNet
F1 Jules Bianchi váltja Luiz Raziát a Marussiánál

A Marussia bejelentette, hogy idén Max Chilton mellett Jules Bianchi vezeti majd az MR02-est, miután az előzőleg leszerződtetett Luiz Razia szponzorai nem teljesítették a feltételeket, így a brazil pilóta még el sem kezdte F1-es karrierjét, máris búcsút inthet a szériának, legalábbis erre az évre.

jules bianchi_1.jpg

Jules Bianchi nemrégiben még Adrian Sutillal versengett a Force India üléséért, ám csütörtökön a csapat bejelentette, hogy a tapasztaltabb német versenyző mellett döntött, Bianchinak pedig továbbra is marad a tartalékos szerep. A Ferrari Akadémia francia tehetsége most egy váratlan lehetőséghez jutott, ami tapasztalat szerzéshez nagyszerű lesz számára.

A Marussiánál már múlt heti barcelonai teszten mindössze egy versenyző, Max Chilton rótta a köröket, és mint kiderül ennek oka az volt, hogy Luiz Razia támogatói nem fizették ki a megállapodásban szereplő összeget a csapatnak. Ezen a héten eddig szintén csak Chilton tesztelt, így egyre biztosabbá vált, hogy Razia nehéz helyzetbe került.

Csapatfőnök, John Booth a mai napon megerősítette hogy 23 nappal a megállapodást követően, fel is bontották a brazil szerződését.

„Olyan helyzetben találtuk magunkat, hogy fel kellett bontanunk a szerződést.Egyértelműen rögzítve voltak a 2013-as alapok, és nem volt más választásunk, hiszen a legfontosabb számunkra az, hogy biztosítsuk hosszútávú jövőnket.”

A csapatfőnök örömmel üdvözölte a francia tehetséget: „Jules már bizonyította tehetségét, és egy nagyra   értékelt versenyző a paddockban. Megérdemelten kap lehetőséget a Formula-1-ben, hiszen lenyűgöző teljesítményt nyújtott már különböző szériákban, mindemellett a Force India tartalékversenyzője volt. Jules tagja a Ferrari Pilóta Akadémiájának, és a téli felkészülés alatt több csapat is rajta tartotta a szemét.”

Jules Binachi egyértelmű célja volt, hogy idén versenyzőként szerepeljen a motorsportok csúcsán, és álma az utolsó pillanatban valóra vált.

„A tél folyamán az volt a célom, hogy ebben a szezonban helyet találjak a Formula-1 rajtrácsán. Több lehetőséget is értékeltem, és nagyon izgatott vagyok, hogy bebizonyíthatom, készen állok versenyzői karrierem következő lépésére."

„Nagyon hálás vagyok a Ferrari Pilóta Akadémiának azért, mert mindig támogattak, és mert lehetőséget adtak, hogy autóversenyzővé érjek, és teljes mértékben felkészüljek egy új és izgalmas kihívásra. A következő két hét hihetetlenül elfoglalt lesz számomra, de készen állok, hogy holnap megkezdjem első napomat az MR02-ben.”

 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 marussia jules bianchi formula-1