2013. már 02.

F1 Kik tesztelnek ma - Barcelona 3. nap

írta: FormaNet
F1 Kik tesztelnek ma - Barcelona 3. nap

Két esős napot követően, ma várhatóan napsütéses időben folytatják a csapatok a téli felkészülést Barcelonában.  A világbajnokok közül Lewis Hamilton körözhet a katalán ringen, a Marussiánál pedig a frissen szerződtetett Jules Bianchi ismerkedik új versenyautójával. Eredetileg ma Kimi Räikkönen is pályára gurult volna, ám a csapat ma reggel Twitteren kölöte, hogy a finn nem érzi jól magát, így a tesztpilóta, Davide Valssechi helyettesíti.

Circuit_de_Catalunya.jpg

 

Az utolsó kollektív teszthét harmadik napján nagyjából az eső áztatta csütörtöki tesztnap szereplői folytatják a munkát, kivéve Romain Grosjeant és Max Chiltont, akik legközelebb már csak Melbourne-ben, a pénteki szabadedzésen ülhetnek autóba.

lotu-valssechi.jpgGrosjean pénteken a legjobb köridővel fejezte be a téli felkészülést, és bár az időjárás egyik nap sem volt kegyes hozzá, de az autóval maximálisan elégedett. A francia szerint az E21 bármilyen körülmények közepette jól viselkedik, és a megbízhatósággal sem voltak problémák. Ma eredetileg Kimi Räikkönen került volna sorra, ám reggel a csapat közölte, hogy a finn bajnok nem érzi jól magát, ezért teszt- és tartalékpilótájuk, Davide Valssechi ugrik be helyette. A Lotus azt feltételezi, hogy versenyzőjük gyomorrontást kapott, és remélik, hogy az utolsó napra rendbe jön. 

 

A marussiás Max Chilton újoncként szerencsés helyzetbe került, hiszen Barcelonában nem kevesebb, mint 6 napon át tesztelhetett, miután csapattársának, Luiz Raziának máris problémái adódtak a támogatóktól ígért pénzösszeggel. A fiatal brazil tehetség szponzorai nem utalták a megállapodásban szereplő összeget a csapatnak, így a múlt heti teszten nem is vezethetett, és most már az is biztos, hogy a későbbiekben sem fog. Pénteken ugyanis felbontották szerződését, és Jules Bianchi kapta meg a Marussia másik autóját. Binachinak összesen két napja maradt, hogy megismerkedjen új munkaeszközével.

Három világbajnok, Sebastian Vettel, Fernando Alonso és Jenson Button is átadja a kormányt, és majd a zárónapon tér vissza újra a pályára. Hármójuk közül talán Jenson Button volt az, aki a leginkább elégedetten zárta a napot, sőt a brit szerint eddig ez volt a McLaren legjobb tesztnapja, mert egyre jobban megértik az autó viselkedését. Azt azért hozzátette, hogy érzései szerint még több van a kocsiba. Alonso tegnap délután (amikor a száraz pályán egyre javultak a köridők) már csak nehéz autóval, hosszú etapokat teljesített, így nem meglepő, hogy az utolsó helyen zárt az eredményjelzőn. A spanyol – Vettelhez hasonlóan – nem igazán részletezte programját, mindössze annyit lehet tudni, hogy a Ferrarinál sokkal jobb a helyzet, mint egy évvel ezelőtt.

Grosjeanhez hasonlóan, Nico Rosberg is elégedetten zárta e heti első tesztnapját, és kivételesen ő éppenséggel örült annak, hogy változó időjárási feltételek mellett is tesztelhetett. Rosberg délután versenyszimulációt is teljesített, és 120 körével a nap legszorgalmasabb versenyzője volt. A Mercedest ezen a héten még nem hátráltatta semmiféle műszaki probléma, így egyelőre mindenki elégedett. Ma Lewis Hamilton folytatja a munkát. 

A Williams kettéosztja napját Pastor Maldonado és Valtteri Bottas között, és számos fejlesztés ma érkezik meg a csapathoz. Az Auto Motor und Sport értesülése szerint többek között új kipufogót és új oldaldobozt kap az FW35.

Harmadik tesztnap résztvevői

Red Bull – Mark Webberl

Ferrari – Felipe Massa

McLaren – Sergio Pérez

Lotus – Davide Valssechi

Mercedes – Lewis Hamilton

Sauber – Nico Hülkenberg

Force India – Adrian Sutil

Williams – Pastor Maldonado, Valtteri Bottas

Toro Rosso – Jean-Eric Vergne

Caterham – Giedo van der Garde

Marussia – Jules Bianchi

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

 001_fórum logo.png

Szólj hozzá

barcelona forma-1 formula-1 kollektív teszt