2013. már 06.

F1 Vettel: Nem lehetünk elégedettek, de van még időnk Melbourne-ig

írta: FormaNet
F1 Vettel: Nem lehetünk elégedettek, de van még időnk Melbourne-ig

A téli felkészülés eredményeiből kiindulva egyesek abban reménykednek, hogy a Red Bull Racing uralma megtörik 2013-ban, míg mások úgy gondolják, hogy a csapat csak blöfföl, és továbbra is övék a leggyorsabb autó. A háromszoros világbajnok, Sebastian Vettel szerint felesleges jósolni a köridőkből, mert ezen a téren idén még az eddigieknél is semmitmondóbbak voltak a tesztek. A háromszoros világbajnok nem tagadja, hogy nem teljesen elégedett, de Melbourne-ig még megváltozhat a helyzet.

sebastian vettel.jpg

 

Sebastian, milyen következtetéseket lehet levonni az idei téli tesztekből?

Sebastian Vettel: Nos, azt hiszem, hogy mindenkinek munkáját bekorlátozta kissé a gumik viselkedése. Rendkívül nehéz volt megérteni néhány beállítás-változtatást, és nehéz volt jó irányt találni, mert a gumik egyszerűen nem voltak elég jók.

A Mercedestől hihetetlen köridőket láttunk. Mit gondolsz erről?

SV: Mindannyian láttuk ezeket  a köridőket, de a szezon ezen szakaszában még nem egyértelmű, hiszen sok mindent nem tudunk, például azt sem, hogy ki mennyi üzemanyaggal futott. De persze sokat segít, ha kicsit kevesebb benzin van a kocsiban. Őszintén szólva, magunkra koncentráltunk. Sajnos nem tudtunk minden programot teljesíteni, amit eredetileg terveztünk, és az utolsó két nap nem is sikerült olyan jól, mint szerettük volna, de van még egy kis időnk a szezon kezdetéig.

Ez azt jelenti, hogy van még némi fejfájás az RB9-est illetően?

SV: Nagyon nehéz megjelölni pontosan azt a területet amivel nem vagyunk elégedettek, mert az abroncsok nem voltak elég következetesek. Most arra van szükségünk, hogy részletesen kiértékeljük az adatokat, és Melbourne-ig jobban megértsük, hogy mire számíthatunk a szezon első néhány versenyén. Úgy vélem, hogy az egész téli teszt alatt, a köridők semmit nem jelentettek.

Melbourne-ben mindenki téged akar majd legyőzni – mit jelent ez számodra?

SV: Azt kell mondjam, hogy nem volt még olyan tél, ami ennél kevesebbet mondott volna. A gumikat a hőmérséklettől függően lehet kezelni, szóval úgy gondolom, hogy mindannyiunk számára lehetetlen megmondani, hogy ki hol áll.

Mely területeken szeretnéd, ha tovább javulna az autó?   

SV: Szerettem volna, ha többet tudunk dolgozni a beállításokon, de nem hinném, egyedül vagyok ezzel. Azt hiszem, hogy ezzel a területtel mindenki küszködött. Nem lehetünk elégedettek a mostani helyzettel, de ahogy az imént mondtam, van még időnk, hogy Melbourne-ig végrehajtsunk néhány jelentős változtatást.

000 facebook_banner.jpg

Egy hét múlva már mindenki Ausztráliában lesz. Mi a legfontosabb tennivaló addig?

SV: Azonnal a szimulátorba ülni! (Nevet) Ott folytatjuk, ahol vasárnap abbahagytuk. Ezt követően leülünk, és értelmezzük az összes adatot, amit összegyűjtöttük a tesztek alatt. Mielőtt Melbourne-be utazom, néhány pihenőnapot is megengedhetek magamnak, hogy aztán minden erőnkkel nekivágjunk a szezonnak.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 red bull sebastian vettel formula-1