2013. már 14.

F1 Alonso és Vettel egymásról alkotott véleménye

írta: FormaNet
F1 Alonso és Vettel egymásról alkotott véleménye

Az Ausztrál Nagydíj sajtótájékoztatóján a rengeteg szokványos kérdés és panel szerű válasz mellett a Frankfurter Allgemeine Zeitung tudósítója, Michael Wittershagen érdekes kérdést intézett egyszerre Fernando Alonsóhoz és Sebastian Vettelhez.

Alonso és Vettel véleménye egymásról.jpg

Mondjátok el legyetek szívesek, mit gondoltok egymásról, mint emberről és mint pilótáról?

Fernando Alonso a következőket válaszolta:

"Nos azt hiszem, mint pilótáról valóban nem nagyon van mit mondanom:  egy háromszoros világbajnok, aki a győzelmek tekintetében, a leggyorsabb körök, és pole pozíciók vonatkozásában már megdöntött rengeteg rekordot. 2011 közel állt egy rekord világbajnoksághoz, és ez nem csak az autóról vagy a csomagról szólt. Ehhez teljesítmény is kellett, még ha egy olyan autó állt is a rendelkezésére. Seb az elmúlt években mindent tökéletesen nyert meg, és azért hogy megnyerje a világbajnokságot harcosan küzdött riválisaival, és fog is még az elkövetkező pár évben."

"Emberként, mi nyilvánvalóan nem töltünk sok időt egymással. Eltérő generációt képviselünk. Nem versenyeztünk egymás ellen gokartban, vagy hasonló kategóriában. Teljesen normális, úgy néz ki, hogy egy rendes srác, és semmi több, ez minden."

Sebastian Vettel így vélekedett legfőbb riválisáról:

"Nagyon köszönöm (Alonso dicséreteit). Az gondolom, pilótaként nem kell bemutatnom Fernandót. Szerintem, ő az egyik  legnagyobb tiszteletnek örvendő-, és az egyik legjobb pilóta a világon. Ő az, aki minden körülmények között képes a határon versenyezni. Egy nagyon intelligens versenyző, és szerintem ez az oka annak, hogy eddigi pályafutása alatt már számtalanszor képes volt egészen a szezon végéig harcolni a világbajnoki címért. Szerencsére az elmúlt pár évben minket segített egy kéz felülről, de biztos, hogy ő is megpróbálja a legjobbat kihozni a lehetőségekből, ezért ismét kemény év elé nézünk."

000 facebook_banner.jpg

"Mint ember, ahogy ezt ő is mondta, nem töltünk sok időt együtt, ahogy a többi pilótával sem. Talán az emberek mást gondolnak, vagy várnak kívülállóként, de nyilvánvaló, hogy a hétvégeken nincs sok időnk, és a privát szférában én nem iszom kávét, így nem tudom meghívni kávézni, de meg tudlak hívni egy Red Bullra, ha szeretnél beszélgetni" - fordult oda riválisához a mindig vicces kedvű címvédő. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

ausztrál forma1 nagydíj fernando alonso 2013 sebastian vettel formula-1