2013. már 22.

F1 Hamilton: Most erősebbek leszünk, mint Ausztráliában

írta: FormaNet
F1 Hamilton: Most erősebbek leszünk, mint Ausztráliában

A Mercedes mai tesztprogramjában elsősorban a versenybeállításokra és a hosszú etapokra fókuszált, és mind Lewis Hamilton, mind pedig Nico Rosberg bizakodva várja a vasárnapi futamot. A 2008-as világbajnok szerint ugyanis jobbnak tűnik a helyzet, mint legutóbb Melbourne-ben volt, ahol végül ötödikként látta meg a kockás zászlót.

mercedes - sepang.jpg

 

Lewis Hamilton és Nico Rosberg a pénteki nap mindkét szabadedzésén bekerült a top10-be, ám délután az élmenőktől egy másodperces hátrányban zárt mindkét autó. Hamilton a kétszer másfél órás munka után elismerte, hogy a Mercedes is küzd valamelyest a gumikopással, de a péntek délutáni hosszú etapok már most azt mutattál, hogy a W04-es versenytempója jobb lesz, mint a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

„Volt egy elég hosszú etapom a délutáni edzésen, szóval nem hiszem, hogy túlságosan koptatnánk az abroncsokat. Az első edzésen még kissé ette őket a kocsi, de ez legfőképpen a beállítások miatt volt, mert akkor nagyon a túlkormányzott beállításokra mentünk rá.”

„Azt hiszem, hogy most erősebbek leszünk a versenyen, mint Ausztráliában. Amikor a hosszú etapot futottuk, úgy éreztem, hogy elég erős az autóm,és jobb, mint az előző versenyen. Drukkolok, hogy valóban így legyen” – bizakodott a brit pilóta.

Nico Rosberg is osztja csapattársa lelkesedését a versenytempót illetően, az egykörös sebességgel kapcsolatban azonban még elég bizonytalan, mivel a mai napon elsősorban a hosszú etapoké volt a főszerep a csapatnál.

„Ma nagyon sokat dolgoztunk a hosszú etapokon és nem foglalkoztunk azzal, hogy egy gyorskört teszteljünk. Ahogy azt Melbourne-ben is láttuk, a siker kulcsa most is a gumikezelés lesz, így most erre helyzetük a hangsúlyt. A körülmények elég kemények voltak, a hőség pedig hihetetlen. Összességében sokat tanultunk ma, de még mindig vár ránk néhány házi feladat ma és holnap is” – értékelt a német pilóta.

000 facebook_banner.jpg

Ross Brawn csapatfőnök szintén optimista a hétvége első napja után: „Volt egy elég jó első napunk Sepangban. A programunk középpontjában a gumik teljesítménye és következetességének vizsgálata állt. Nagyon sokat tanultunk, és vasárnap ennek nagy jelentősége lesz. A délutáni körülmények kissé veszélyeztették a programot, de erre számítani lehetett. A lehető legtöbb munkát sikerült elvégeznünk az eső előtt, úgyhogy összességében elégedett vagyok a mai munkával.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

www.bet-at-home.com

Szólj hozzá

mercedes forma-1 szabadedzés maláj nagydíj sepang formula-1