2013. már 23.

F1 A Mercedes versenyzői nem kérnek az esőből

írta: FormaNet
F1 A Mercedes versenyzői nem kérnek az esőből

A Mercedes versenyzői a negyedik és a hatodik rajthelyet szerezték meg a szezon második időmérő edzésén, ami összességében egy szép eredmény a csapattól. Lewis Hamilton és Nico Rosberg azonban úgy véli, hogy szerencsésebb körülményekkel és döntésekkel talán még ennél is jobb pozícióra lett volna képes az autó. Mindkét pilóta száraz versenyben bízik, ám a csapatfőnök, Ross Brawn szerint a köztes gumikon is jól szerepelt az Ezüst Nyíl.

hamilton - sepang.jpg

Lewis Hamilton eddig mindkét mercedes versenyhétvégéjén a második sorba kvalifikálta magát, ami miatt természetesen nagyon elégedett, ám elmondása szerint nem sikerült tökéletesen a mostani kvalifikáció. Hamilton az utolsó percekben már nem váltott friss szett köztes gumikra, ami véleménye szerint, lehet, hogy rossz döntésnek bizonyult. A 2008-as bajnok vasárnapra száraz feltételekben és az eddig tapasztalt jó versenytempóban reménykedik.

„A Körülményeke figyelembe véve nagyon örülök a negyedik helynek. Az autó nem volt túl rossz száraz feltételek között, de az egyensúly lehetett volna jobb, mert a Q3 elég trükkösen alakult. Használtabb gumikon futottam meg a körömet, mint az előttem álló srácok, ami kicsit szerencsétlen dolog, de összességében a tempóm jó volt, így nem panaszkodhatok. Ez lesz a második verseny, és ezúttal is a második sorból rajtolhatok, ami nagyon pozitív. Úgy tűnik, hogy a versenytempónk nagyon jó a többiekhez képest, ezért remélem, hogy holnap száraz körülmények lesznek.”

Nico Rosberg az időmérő középső etapjában a leggyorsabb kört futotta meg, ám végül az intermediate gumikon csak a hatodik helyet tudta megszerezni.

„Száraz pályán nagyon jó volt az egyensúly, és minden tökéletesen alakult. Amikor azonban eleredt az eső, sajnos nem tudtuk kihozni a kocsiból a maximumot. Végül a Q3-ban már a gumik is használtak voltak, a pálya egyes részei pedig már felszáradtak, így nem tudtam javítani. Van egy jó autónk a versenyre, és a harmadik sor egy elég erős kiindulási pont, így örömmel várom a holnapot. Adódhat néhány jó lehetőség, nekünk pedig a lehető legtöbbet kell kihoznunk belőlük”- tekintett előre a német pilóta.

000 facebook_banner.jpg

Ross Brawn csapatfőnök úgy véli, hogy nem csak a slickeken volt jó az autó, hanem a köztes abroncsokon is: „A változó időjárás miatt egy izgalmas időmérőnk volt. Az autó nagyon kiegyensúlyozottan viselkedett mind a szárazpályás gumikon, mind pedig az intermediate abroncsokon. Nyilván lett volna lehetőségünk egy második szett köztes gumit felrakni, de végül nem ezt az utat választottuk. Lewis és Nico is jó pozícióból várhatja a versenyt, ezért időjárástól függetlenül nagy várakozással tekintünk a holnapi nap elé.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

www.bet-at-home.com

Szólj hozzá

mercedes forma-1 rosberg hamilton időmérő maláj nagydíj sepang formula-1