2013. ápr 19.

F1 Webber reméli, 200. futamán végre több szerencséje lesz

írta: FormaNet
F1 Webber reméli, 200. futamán végre több szerencséje lesz

Ezen a hétvégén Mark Webber 200. nagydíján állhat rajthoz a Formula-1-ben, ám nem túl szerencsés módon egy három rajthelyes büntetéssel érkezik Bahreinbe. Az ausztrál reméli, hogy ezúttal nem kísérti tovább eddigi pech-szériája, ugyanakkor erős ellenfelekre számít Bahreinben. Ami a jövőjét érintő találgatásokat illeti, Webber egyértelművé tette, hogy egyelőre nincsenek konkrét tervek. 

mark webber.JPG

Mark, miután az elmúlt hetek eléggé hullámvasút szerűen alakultak számodra, most hétvégén egy három rajthelyes büntetéssel vághatsz neki a versenynek…

Mark Webber: Manapság mindig történik valami, és én mindig belekeveredek. Akárhogy is nézzük, volt egy incidens, amit vizsgáltak, és ebből büntetés lett. Azt kell mondjam, én voltam az, aki előzésben volt, így sokak szerint én lehettem a hibás, de először úgy tűnt, hogy Jean-Eric együttműködik, de aztán visszatért, és már ütköztünk is. Ha több helyet hagyott volna, akkor ez nem történt volna meg, de sajnos a versenyem a bokszkiállás után ment el, ami nem sikerült túl jól.

Az eddigieknél több szerencsétlenség már nem nagyon történhet veled – mire számítasz a következő három napon?

MW: Haha, ne is mondd! Remélem így lesz! Kínában az időmérőn egészen a Q2-ig minden jól alakult, aztán a futamon a kerék esett le, így egy bonyolult de szép hétvégéből elég frusztráló történet lett. Egészen szombat délutánig a csapat fantasztikus munkát végzett, hogy egy gyors autót biztosítsanak számomra. A megbízhatósági problémákkal foglalkoznunk kell – és tovább kell lépnünk.

Mik az elvárásaid a hétvégére?

MW: Azt hiszem itt, elég gyorsak vagyunk, de arra számítok, hogy lesz néhány erős ellenfelünk – ahogy azt már az első három versenyen is láthattuk. Melbourne-ben, Malajziában és Kínában is más-más pilóta volt nagyon erős, és szoros versenyeket láthattunk. Számomra az a fontos, hogy elég erősek legyünk, és egy kényelmes forgatókönyvünk legyen, mint például Malajziában. Ne felejtsük el, hogy Kimi (Räikkönen) tavaly itt a 12. helyről indult, és végül majdnem megnyerte a versenyt – szóval úgy tűnik, manapság minden lehetséges.

Úgy tűnik a kínai verseny elég bonyolult volt, és a rajongók is nehezen értették mi történik…

MW: Igen, az volt. Az egész a gumikról és a stratégiáról szólt, és a győzelem azon múlott, hogy milyen taktikával sikerül az 56 kört teljesíteni. Szerintem a gumik itt is jelentős szerepet kapnak, de azért remélem, hogy  a rajongók jobban megértik majd amit látnak.

Számos pletyka kering a jövőddel kapcsolatban. Mi az igazság?

MW: Már Kínában is világossá tettem, hogy egyelőre még nem tervezgetem a jövőmet. És bárkit megkérdezel a csapatból, senki nem fogja tudni mi lesz jövőre.

alonso - webber.JPG

Mindannyian láthattuk, hogy Dubaiban voltál Fernando Alonsóval vacsorázni. Hogyan írnád le ezt az összejövetelt?

MW: Jó volt. Évenként két-három alkalommal mindig összejövünk – így semmi különös nincs a dologban. Már 13 éve ismerjük egymást Fernandóval. Ezen a hétvégén valószínűleg Jensonnal (Button) találkozom majd. A pilóták is élnek társasági életet. Nem kell emiatt paranoiásnak lenni. 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 mark webber bahreini nagydíj formula-1