2013. ápr 21.

F1 A Bahreini Nagydíj rajtrácsa a büntetéseket követően

írta: FormaNet
F1 A Bahreini Nagydíj rajtrácsa a büntetéseket követően

A Bahreini Nagydíj időmérőjének végeredménye néhány büntetést követőn kissé átalakul, így a verseny rajtrácsa is természetesen eltér a kvalifikáción megszerzett helyezésektől.

Bahrein.jpg

A Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber még Kínából hozott magával egy három rajthelyes büntetést, miután Jean-Eric Vergne Toro Rossójába szalad bele előzés közben. Így Webber a szombati időmérőn megszerzett 5. rajtkocka helyett a hetedik helyről vághat neki a mai futamnak. Ez ugyan csak két pozícióval van hátrébb, ennek oka, hogy Lewis Hamilton tegnap Webber előtt, a negyedik leggyorsabb időt futotta, ám ő váltócsere miatt kapott öt rajthelyes büntetést, és mivel az ausztrál hamarabb kapta meg a szankciót, így először őt sorolták hátrább, majd csak azt követően kapta meg Hamilton a saját büntetését.

000 facebook_banner.jpg

A Sauber mexikói pilótája, Esteban Gutierrez szintén Kínából hozott magával öt rajthelyes büntetés, a force indiás Adrian Sutillal történt eset miatt, így a 21 éves mexikói a 18. helyről a rajtrács legvégére csúszott vissza.

A büntetéseknek természetesen nem csak vesztesei, de győztesei is vannak, hiszen Felipe Massa, Paul di Resta, és Adrian Sutil a hátrasorolásoknak köszönhetően ké-két rajthelyet is nyertek a Bahreini Nagydíj rajtrácsán. 

Bahrein rajtrács.JPG*- büntetett pilóta

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma1 bahreini nagydíj formula-1 rajtrács bahrein bahrein büntetések