2013. ápr 27.

F1 McLaren Group - Egy hír, és a valóság az elnökről, Ron Dennisről

írta: FormaNet
F1 McLaren Group - Egy hír, és a valóság az elnökről, Ron Dennisről

Pénteken a nemzetközi médiában elsőként a német Auto Motor und Sport oldalain jelent meg az a különös hír, mely szerint a McLaren elsőszámú vezetőjét, Ron Dennist a cég bahreini tulajdonosai, a  Mumtalakat Holding Company,  elmozdították addigi pozícióiból, sőt még a szavazati jogát is elveszítette, a kedvezőtlen pénzügyi helyzet okán, melyet az új közúti autók gyártása okozott. Természetesen a hír a magyar médiában is hatásvadász címekkel jelent meg, a valós helyzet mérlegelése nélkül. A McLaren reagált a hírre, de sokan még a reagálást is kissé más fényben tüntették fel, mint ami a valóság. Mi is történt valójában?

Ron dennis továbbra is elnök.jpg

Az Auto Motor und Sport állítása szerint Ron Dennist a tulajdonosok eltávolították eddigi vezető (elnöki) pozíciójából, a McLaren Group és a McLaren Automotive pénzügyi veszteségei miatt. A wokingi alakulat gyorsan reagált a nemzetközileg is elismert szakember eltávolításának hírére.

„Ron Dennis továbbra is a McLaren Group és a McLaren Automotove elnöke. Ő vezeti mindkét céget, és teljes szavazati joggal bír. Ron Dennis továbbra is meghatározó részvényese mind a a McLaren Groupnak, mind  a McLaren Automotive-nek. Akkor, amikor Ron Dennis elnök lett, Saját maga döntött úgy, hogy három év múlva lemond végrehajtói hatásköréről, és ezt akkor szerződésben is rögzítették. Ahogy ezt Ron tervezte, és mellyel az igazgatótanács is egyetértett, ez idén januárban vált aktuálissá” – nyilatkozta a McLaren szóvivője.

000 facebook_banner.jpg

A nyilatkozat természetesen a pénzügyi veszteséggel kapcsolatos híresztelésre is kitért.

"A McLaren 12C - az első, a tervezett három sorozatban gyártott nagy teljesítményű sportautó közül - rendkívül jól mutatkozott be a világ autó-motor sajtójában, és az eladások növekszenek. A McLaren P1 eladásának kezdetét - ami a második modell a tervezett három nagy teljesítményű sportautó közül - az idei év későbbi időszakában tervezzük.”

„A McLaren Automotive jó úton halad ahhoz, hogy idén visszaszerezze a profitot, ezért az  Auto Motor und Sport cikkében leközölt adatok helytelenek” – állt a wokingi cég nyilatkozatában.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mclaren forma1 autósport ron dennis formula-1 woking