2013. jún 07.

F1 Räikkönen: A legjobb pilóták mindig tisztességesek egymással

írta: FormaNet
F1 Räikkönen: A legjobb pilóták mindig tisztességesek egymással

Kimi Räikkönen a napokban ugyan kijelentette, hogy maga mögött hagyta a Monacóban történt Pérez- incidenst, ám csütörtökön Montreálban elmondta, bár nem sok értelmét látja a további panaszkodásnak, ettől függetlenül nem ért egyet a stewardok azon döntésével, hogy versenybaleset történt kettőjük között. A Jégember tapasztalatai szerint a mezőny legjobb öt versenyzőjében meg lehet bízni, mert mindig tisztességesen és egymás iránti tisztelettel versenyeznek, ám ugyanez nem mondható el Sergio Pérezről.

kimi-pérez - monaco.JPG

Monacói ütközésük után Kimi Räikkönen önmagához képest szokatlanul ingerülten reagált Sergio Pérez agresszív manővereire, és úgy tűnik, a finn bajnok még mindig dühös mclarenes riválisára. Személyesen ugyan nem kívánja megvitatni a történteket Pérezzel, ugyanakkor beszélt a  versenybírókkal, hogy megtudakolja, miért nem büntették meg az „ámokfutót”, mert Räikkönen szerint nem szimplán egy versenybalesetről volt szó, ahogy azt a stewardok látták.

„Beszéltem a stewardokkal, és ők úgy gondolják, hogy versenybaleset volt, de én nem így látom. Azt mondták, hogy én nem csináltam semmi rosszat, de persze akkor valaki mégis csinált valamit. De nyilván most már nem fog változik semmi. Tudom, hogy Charlie (Whiting) beszélt Pérezzel, de azt nem tudom, hogy mit” – nyilatkozta a 2007-es bajnok, majd hozzátette, hogy a jövőben jobban odafigyel majd a mexikóira.

Relax napszemüveg

„Olykor előfordul, hogy egyesekkel óvatosabb vagy, mert egyszerűen nem bízol meg bennük. Az élen lévő öt srácban meg lehet bízni, tudod, hogy ez velük nem történik meg, mert fair módon versenyeznek. Bármilyen nehéz helyzetben is legyünk, mindig tisztességesek vagyunk egymással. Vannak persze agresszív pillanatok, ami teljesen rendben is van. De egyszerűen tisztelned kell a másikat. Néhány srácnál viszont nem tudod, hogy mire számíthatsz.”

A Monacóban végül egy pontot begyűjtő finn később visszanézte az incidensről készült videó felvételeket, és ezt követően sem változott a véleménye arról, hogy egyértelműen Pérez a felelős azért, amiért elvesztette 10 pontot érő ötödik helyét.

000 facebook_banner.jpg

„Most sem gondolom másként. Semmi sem változtat azon a tényen, hogy Pérez egyszerűen elrontotta a versenyünket. Ha egy év múlva kérdezik, akkor is ugyanezt fogom mondani. Egy pontot ugyan visszakaptunk, de ez nem változtat azon a tényen, hogy ez a dolog nem volt fair. Semmit nem tudtam volna tenni, azon kívül, hogy egyenesen hajtok tovább. Saját ívemen voltam, és könnyedén bevettem volna a kanyart, de persze ha ő túl gyorsan érkezik, és nem tud megállni időben, miközben én már a pálya közepén vagyok, akkor nem tud megelőzni, csak ha félrehúzódok előle. De nem hiszem, hogy félre kéne állnom, ha a másik túl gyorsan érkezik. ”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 monaco kimi raikkonen formula-1 sergio perez