2013. jún 12.

F1 Az egyre türelmetlenebb Hamilton jelenleg nem álmodik hazai győzelemről

írta: FormaNet
F1 Az egyre türelmetlenebb Hamilton jelenleg nem álmodik hazai győzelemről

Jenson Button után az ex csapattárs, Lewis Hamilton is felkészítette hazai rajongótáborát arra, hogy a szezon következő állomásán, a Brit Nagydíjon nem sok esélye lesz a futamgyőzelemre. A 2008-as bajnok azt sem tagadt, hogy egyre jobban sürgeti csapatát a fejlesztésekkel. 

Hamilton jobb csapattárs lenne.jpg

 

Lewis Hamilton múlt hétvégén Kanadában idei harmadik dobogós helyezését ünnepelhette, és bár sokáig a második helyen haladt, de esélye sem volt befogni az élen álló red bullos ellenfelét, Sebastian Vettelt, sőt később a Fernando Alonso is viszonylag könnyedén maga mögé utasította a Mercedes sztárját. Az előzést követően Hamilton egy alkalommal ugyan megpróbált visszavágni, de a Ferrari ellen nem tudott komolyan harcba szállni.

„Nem úgy készülök Silverstone-ba, hogy győzelemre gondolnék. Nem, mivel Kanadában láttam milyen a Ferrari és a Red Bull tempója. Ők masszívan gyorsak.”

Arctica sportnapszemüveg

„Sebastian Vettel körönként egy másodperccel növelte előnyét előttem, és ennyit nem tudunk behozni a következő versenyig.  De a többieket megverhetjük.”

„Úgy vélem, Silverstone valódi kihívás lesz számunkra, főleg a gumikezelés kérdése. Sok a gyors kanyar, így sok alkalom nyílik a minél gyorsabb gumikopásra. 2008-ban nyertem ott nagydíjat, ami semmihez sem fogható élményén volt.”

A 2008-as világbajnok honfitársa, Jenson Button a napokban szintén egyértelművé tette,  hogy a McLaren ugyan készül néhány frissítéssel Silverstone-ra, de ez még közel sem lesz elegendő ahhoz, hogy az élmezőnybe kerüljenek. Hamilton helyzete azért ennél kicsit jobb, hiszen a Mercedes jelenleg sokkal erősebb, mint a McLaren, és a 28 esztendős brit pilótájuknak ez jelenleg egy negyedik helyet jelenti a bajnoki pontversenyben, miközben Button csak 10. az összetettben.

000 facebook_banner.jpg

A Mercedes egykörös tempója kiemelkedően jó, ám a versenytempón – ezen belül is az abroncsok megfelelő menedzselésén – még dolgozniuk kell. Mivel a csapat már a szezon eleje óta ezen fáradozik, így Lewis egyre türelmetlenebb, és egyre jobban sürgeti a fejlesztéseket annak érdekében, hogy még lehetősége legyen behozni hátrányát red bullos és ferraris ellenfeleivel szemben.

„Éppen most mondtam a srácoknak, hogy keményebben kell dolgoznunk. Az időmérőkre van egy remek autónk, és most már a versenyeink is jók, de egy újabb nagy lépést kell tennünk. Más autókon vannak olyan dolgok, amik nekünk még nincsenek. Például a Red Bullon és a Ferrarin, és én erre azt kérdezem: nekünk miért nincsenek még meg ezek a dolgok? Erre azt mondják: majd három hét múlva teszteljük. Mire én: miért nem most? Mindig próbálom nyomni a srácokat” - vallotta be a huszonegyszeres futamgyőztes. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma-1 lewis hamilton silverstone formula-1