2013. júl 06.

Az új F1-es film Ecclestone és a versenyzők előtt is jól vizsgázott

írta: FormaNet
Az új F1-es film Ecclestone és a versenyzők előtt is jól vizsgázott

Németországban vizsgázott a „szakma” előtt a Niki Lauda és James Hunt 1976-os világbajnoki csatáját felelevenítő Rush című film. Több versenyzőnél, csapatvezetőnél, és még Bernie Ecclestone-nál is sikert aratott Ron Howard filmje.

rush-images.jpeg

A háromszoros világbajnok, a fegyelmezett és maximalista Niki Lauda, valamint a nőcsábász, karizmatikus James Hunt versengésére kiélezett Rush (magyar címe: Hajsza a győzelemért) című film szeptember végétől lesz látható a mozikban, a Bosszúállók valamint a Hófehér és a vadász sztárja, Chris Hemsworth (Hunt), és Quentin Tarantino „Becstelen Brigantyk” című filmjéből ismert, Daniel Brühl (Lauda) főszereplésével.

A forgatás helyszínei között szerepelt a Nürburgring is, ahol a Ferrariban versenyző Lauda ’76-ban majdnem végzetes balesetet szenvedett. Talán éppen ezért esett a választás a Német Nagydíj hétvégéjére, és bár Niki Lauda már látta a filmet, de a rendező, Ron Howard most több jelenlegi pilóta, valamint az F1 nagyura, Bernie Ecclestone előtt vizsgázott.

Az F1-es paddockban csütörtökön este került sor a vetítésre, és Bernie Ecclestone-hoz csatlakozott többek között Lewis Hamilton, Nico Rosberg és Felipe Massa, illetve ott volt még Ross Brawn, Adrian Newey, Christian Horner, Paddy Lowe, Toto Wolff és Sam Michael is. 

A rendező úgy írta le ezt a filmbemutatót, mint a „legkeményebb teszt”, így természetesen meglehetősen ideges volt közönsége előtt. Később kiderült, feleslegesen, ugyanis a film nagy sikert aratott még a sokat látott Ecclestone-nál is.

„Amikor hazaértem, azonnal felhívtam a feleségemet. Megértette, amikor összehasonlítottam az Apolló 13-mal, amit a NASA, az űrhajósok és a küldetésben résztvevők előtt mutattunk be. Valami hasonló érzés volt azon az estén, azt követően, hogy mindenki elismerően, és dicsérően nyilatkozott a filmről” – mondta a rendező a bemutatót követő érzéseiről.

„Mert hát itt volt az elit, és fontos volt, hogy tetszik-e nekik, és mit fognak erről az egészről gondolni? Beszélgettem a pilótákkal, akik nagyon udvariasak voltak, ami nagyon jó érzést keltett bennem.Néhány mérnök srác kifejezetten izgatott volt amiatt, amit láthattak. Nem tudom, honnan jöttek, és az is lehet, hogy más filmek már okoztak nekik csalódást, vagy meglehet, hogy úgy gondolták, túl lesz komplikálva az egész."

Howar számára különösen nagy jelentőséggel bírt, hogy maga Bernie Ecclestone is egyértelműen tetszését fejezte ki a film megtekintése után.

„Beszélgettem Bernie-vel, és köszönöm neki, hogy időt szánt a film megtekintésére, aki a film után azt mondta: 'Köszönöm, hogy megcsináltad. Ez valóban vissza vitt (a múltba).'. És valóban nem viccelt, egyféle érzelem látszott rajta, és azt hiszem, meg volt lepődve."

„A meglepetés az a szó, amit szinte mindenkinél használhatok (a film kapcsán). az emberek, ahogy kijöttek a vetítésről,  úgy tűnt, többet kaptak, mint amennyit vártak, és ez nagyon örömteli” – nyilatkozta a Rush rendezője.


FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 nürburgring rush niki lauda ron howard formula-1 hajsza a győzelemért