2013. júl 25.

F1 Di Resta egy ferraris szerződésre hajt

írta: FormaNet
F1 Di Resta egy ferraris szerződésre hajt

Felipe Massa ferraris pályafutásában már nem ez az első alkalom, hogy szezon közben bizonytalan jövőjéről szóló találgatásokkal találja szembe magát, ami leginkább a csapattársához viszonyított teljesítménybeli különbségnek köszönhető. A Ferrari eddig minden gyengélkedés ellenér bizalmat szavazott a kis brazilnak, de tény, hogy szép számmal akadnak jelentkezők a helyére, mint például Paul di Resta, akinek nem titkolt célja, hogy Maranellóban kössön ki.

paul di resta.JPG

Paul di Resta idén nagyon jó formát mutat a Force Indiában, miközben Felipe Massa a Spanyol Nagydíjon elért harmadik helyezése óta úgy tűnik ismét mélyrepülésbe kezdett. Legutóbbi versenyét például egy kicsúszás miatt nagyon korán fel is adta, így csak Alonsónak köszönhető, hogy a konstruktőri pontversenyben a Mercedes nem növelte addigi 3 pontos előnyét a Brit GP után harmadik helyre visszacsúszó maranellóiakkal szemben. A tabella második helyén álló spanyol csapattárs már több mint dupla annyi pontot gyűjtött, mint a hetedik helyen álló Felipe, így a vb szempontjából egészen biztos, hogy többet vár tőle a széria legpatinásabb alakulata, és persze a csapat szurkolótábora is.

Kritikusok már-már odáig mennek, hogy ilyen teljesítmény-ingadozással egyszerűen nem lehet ilyen sokáig megmaradni egy top csapatban, és egy ferraris pilótának ennél sokkal többet kell letennie az asztalra. Massának tavaly a Magyar Nagydíjtól kezdve egészen a szezon végéig minden versenyen sikerült pontot szereznie, de mivel csak egy évre hosszabbította meg szerződését a csapat, így néhány versenyző idén is reménykedhet a feljebbjutásban, köztük a Force India 27 esztendős skót pilótája, Paul di Resta, akit nem mellesleg idén már szóba hoztak a Lotusszal is.

„A Ferrari a végső hely, ahol el szeretném képzelni magam a Formula-1-ben, hiszen a családom egy része olasz származású. Milyen különleges is egy Fomrula-1-es tűzpiros Ferrari, amikor a rajtrácson áll. De meg kell várnom, milyen lehetőségeim adódnak. Jelenleg minden arról szól, hogy bekerüljek az esélyesek közé”- nyilatkozta Di Resta a Sky Sportsnak.

Ehhez persze az kell, hogy eddigi lendületét megtartsa a szezon további részében is, és elkerülje a tavalyi hullámvölgyeket, amikor is a szezon 20 futamából mindössze kilenc alkalommal ért be pontszerző helyen. Ebből hármat a nyári szünetet követő három nagydíjon ért el, sőt Szingapúrban az előkelő negyedik helyen végzett. A skót pilóta éppen ezért abban reménykedik, hogy legalább ilyen jól indul majd számára az idény második fele is, ezzel együtt fenn tudja tartani esélyét egy esetleges ferraris szerződésre.

Arctica sportnapszemüveg

„Tavaly a nyári szünet után nagy versenyeink voltak – Spa, Monza, Szingapúr. Szeretném azt hinni, hogy ez idén is így lesz. Az autónk teljesítménye idén kiemelkedő. Ha még egy kicsivel többet ki tudunk belőle hozni, akkor nagyon jó pontokkal a helyes irányba haladhatunk” – jósolt előre Di Resta, akinek eddigi legjobb F1-es eredménye két negyedik hely (2012-Szingapúr, 2013-Bahrein), így a következő lépés egyértelműen a dobogó lenne.

„Tavaly Szingapúrban és idén Bahreinben nem voltam messze a dobogótól. Nyilvánvalóan szeretném elérni, és remélhetőleg legközelebb, amikor közel kerülünk hozzá, akkor - akár egy kis kockázatvállalással is - el is tudjuk érni. De amíg az autó teljesítménye ezt nem teszi lehetővé, addig nehéz, és persze a versenytársakon is sok múlik. De egyre inkább éhesebb vagyok a sikerre.”

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 paul di resta formula-1