2013. aug 05.

F1 Webber legyőzte csapattársát a Top Gearben (Videóval)

írta: FormaNet
F1 Webber legyőzte csapattársát a Top Gearben (Videóval)

Mark Webber a Top Gear legutóbbi adásának vendége volt, ahol a megfizethető járművek kategóriájában, száraz időjárási körülmények között legyőzte az addig második helyen álló csapattársát, Sebastian Vettelt, de a listavezető Lewis Hamiltontól kikapott.

mark webber - top gear.JPG

 

A szezon végén távozó Mark Webber évekkel ezelőtt egyszer már vendégeskedett (még a williamses időkben) a népszerű Top Gear sorozatban, akkor a megfizethető járművek kategóriájába nedves pályán egy 1:47.1-es időt sikerült autóznia.  Ezzel az idővel jelenleg az utolsó helyen állt a top10-es listán, hétvégén azonban sikerült felugrania egészen a második helyig, Lewis Hamilton mögé. Webber száraz időben négy másodperccel javította meg addigi idejét egy Suzuki Lianával. Majdnem egy másodpercet vert német csapattársára, és mindössze két tizeddel maradt el a 2008-as világbajnoktól.

Az interjú során természetesen Vettel is szóba került, és arra kérdésre, hogy az F1-ből való visszavonulása után hiányozni fog-e csapattársa, a rutinos ausztrál némi gondolkodás után viccesen azt válaszolta, hogy „Talán erre nem kellene nagy összeggel fogadni.”

Arra a felvetésre, hogy érzett-e valaha is késztetést arra,hogy esetleg megüsse ifjú kollégáját, szintén kitérően a következőt felelte: „Édesapám mindig arra tanított, hogy nem szabad kisfiúkat vernem.”

Top5-ös lista: Lewis Hamilton: 1:42.9; Mark Webber: 1:43.1; Sebastian Vettel-1:44.0; Rubens Barrichello-1:44.3; Nigel Mansell-1:44.6.

A teljes interjú, ezen belül 7:05-től Webber 1:43.1-es köre.

 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória



Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

top gear forma-1 mark webber formula-1