2013. sze 14.

F1 A McLaren pilótái töretlen lelkesedéssel készülnek a Szingapúri Nagydíjra

írta: FormaNet
F1 A McLaren pilótái töretlen lelkesedéssel készülnek a Szingapúri Nagydíjra

A McLaren versenyzői, Jenson Button és Sergio Pérez is viszonylag sikeres versenyeket futott az elmúlt két Szingapúri Nagydíjon, és bár nem sok esély van arra, hogy a tavalyi- és tavalyelőtti év után Button ismét felállhat a dobogó második fokára, ennek ellenére mindkét pilóta nagyon várja már a különleges hangulatú éjszakai megmérettetést.

mclaren szingapúr.JPG

Jenson Button 2011-ben és 2012-ben is a negyedikhelyről rajtolhatott a szezon leghosszabb ideig tartó versenyén, az 59 körös Szingapúri Nagydíjon, ahol végül mindkétszer másodikként ért célba. Idén reális célja a pontszerzés lehet, ettől függetlenül nagy lelkesedéssel készül a látványos futamra, ami véleménye szerint a modern F1 egyik csodája.

 „Mint ahogy a szezon első versenyei után izgalmas visszatérni Európába, ugyanúgy nagyszerű érzés becsomagolni egy hosszú utazásra, tudva, hogy a tengerentúli versenyekkel véget ér egy hosszú szezon. Emlékszem, amikor először versenyeztem Szingapúrban (2008), akkor még annyira hihetetlennek tűnt arra gondolni, hogy egy Formula-1-es versenyt éjszaka is meg lehet rendezni. Ma is éppen annyira új és izgalmas számomra a kivilágított utcákon történő versenyzés, mint az első alkalommal, a látvány pedig egyedülálló, és szerintem ez zseniális dolog az F1-nek. A Szingapúri Nagydíj a modern sport egyik csodája”- áradozott Button a McLaren futamelőzetesében.

„Szeretek a Marina Bay pályán versenyezni. Az elmúlt két évben a második helyen végeztem, idén pedig érdekes lesz látni, hogyan viselkedik az autónk a hepehupás, nagy leszorítóerőt igénylő pályán. Ez egy olyan verseny lesz, ahol a kiváló fizikai erőnlét valóban kifizetődő, hiszen általában közel két órás a futam, így ez a leghosszabb a versenynaptárban.”

Arctica sportnapszemüveg

Sergio Pérez tavaly és tavalyelőtt mindkétszer az egy pontot érő 10. helyen végzett a Sauberrel, és az immár McLarennél bizonyító 23 esztendős tehetség ezúttal is a top10 valamelyikét célozta meg, miközben jól tudja, hogy a szezon végéhez közeledve egyre nehezebb lesz megközelíteni azokat a nagy csapatokat, akik a bajnoki pontverseny miatt még az utolsó versenyekig fejlesztik az autót.

„Mindkét korábbi szingapúri versenyemen pontot szereztem, szóval azután a csalódás után, hogy Monzában éppen lemaradtam a 10. helyről, a következő hétvégén egyértelmű célom lesz a pontszerzés. Az, hogy közeledünk a szezonhajrához, azt is jelenti, hogy az első három-négy csapat még keményen fejleszti az autóját, míg a többiek már egyre inkább 2014-re fókuszálnak.  Vagyis egyre nehezebb lesz jó pontokat szerezni. Ugyanakkor még nekünk is lesz néhány fejlesztésünk – melyek leginkább már a jövő évet célozzák meg. Remélem, hogy maximalizálni tudjuk a csomagunkat az év egyik legkeményebb versenyére”- bizakodott a mexikói pilóta.

„Szingapúrban kiszámíthatatlan versenyek szoktak lenni – kemény a versenyzőkkel és a gépekkel is, így arra törekszünk majd, hogy a nagy leszorítóerős beállításokból a lehető legtöbbet hozzuk ki, és majd meglátjuk, hogy az autónk miként lovagolja meg a bukkanókat. Kedvelem az utcai pályákat, melyeken  valóban rendesen megtámadhatod a kanyarokat, ezért így már nagyon várom a hétvégét.”

000 facebook_banner.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá