2013. sze 24.

F1 Webber mérgelődik, Alonso sziporkázik

írta: FormaNet
F1 Webber mérgelődik, Alonso sziporkázik

Egyik főszereplő sem lépett még túl a Szingapúri Nagydíj egyik látványos eseményén, a tiszteletkör alatt történő taxizáson, amit később a stewardok nem hagytak büntetlenül. Mark Webber egyszerűen komikusnak tartja, hogy emiatt az esett miatt figyelmeztetésben részesültek, míg Fernando Alonso inkább viccesre vette a figurát, és Hollywoodba készül. 

taxi-alonso, webber.JPG

Mint ismert, a vasárnapi szingapúri "taxizás" igen sokba került Mark Webbernek, miután idei harmadik megrovását gyűjtötte be ezzel a kis jelentettel, így a következő nagydíjat 10 rajthelyes büntetéssel kezdheti meg. Webber nem konkrétan azért kapott figyelmeztetést, mert felült Alonso Ferrarijára, hanem mert megszegte a Sportszabályzat 30.9/b cikkelyét azzal, hogy a sportfelügyelők engedélye nélkül lépett a pályára, sőt állítólag a sportfelügyelők még figyelmeztették is az ausztrált, hogy ez tilos. A szezon végén búcsúzó Webber azonban a Twitteren egyértelművé tette, hogy semmiféle figyelmeztetés nem történt, és nevetségesnek tartja a megrovást.

 „Finomanszólva is komikus, hogy Fernandót és engem megrovásban részesítettek a verseny után. Szerintem ez egy nagyszerű pillanat volt, és a szurkolóknak is nagyon tetszett. És ha már itt tartunk, a állításokkal ellentétben semmiféle kommunikáció nem volt köztem és a sportfelügyelők között, miután a tüzet eloltották” - írta a Twitteren Webber, majd slussz poénnak közzétett egy képet, melyen éppen az a Derek Warwick utazik Gerhard Berger Ferrariján, aki Szingapúrban segítette a stewardok munkáját.

„Úgy tűnik, mintha az egyik szingapúri versenybíró is csinált volna már ilyet”- írta a képhez Webber.

Képkivágás.JPG

                                Gerhard Berger és Derek Warwick - 1988. Japán Nagydíj, Szuzuka

Derek Warwick egyébként továbbra is úgy látja, hogy jogos volt a figyelmeztetés:  „Biztonsági szempontból egy őrültség volt, akár meg is sérülhetett volna valamelyik versenyző. Remélem, hogy nem úgy tekintenek ránk, mint akik meg akarják ölni a szórakozást. Szeretném, hogy Formula-1 szórakoztató legyen. Nagy rajongója vagyok a MotoGP-nek, és szeretném, ha legalább annyira közelebb kerülnénk a Formula-1-es versenyzőkhöz, mint MotoGP-ben. Tény, hogy a Formula-1 kicsit steril, de nem veszélyeztethetjük a pilótákat. Ha mindez biztonságosan történt volna, akkor másként szemléltük volna, de ez egyértelműen nagyon veszélyes volt. Nem lehet megállni egy kanyar közepén” – indokolta a sokak által szigorúnak vélt döntést Warwick, majd hozzátette, hogy valószínűleg elsősorban azok a rajongók tartják túlzónak a stewardok döntését, akik nem látták a felvételeket, melyeken tisztán látszott, hogy a két Mercedes éppen csak ki tudta kerülni a kanyarban megálló Ferrarit. Hamilton később nem is hagyta szó nélkül a veszélyes manővert.

 

Alonsót azért marasztalták el, mert versenytársaira és más személyekre veszélyes módon vezette az autóját, és Webberhez hasonlóan szintén megrovásban részesült, de a kétszeres bajnoknak idén még ez volt az első „intője”, így ő kicsit mókásabbra vette a figurát a Twitteren.

Fernando Webbernek címezve rakott ki egy képet „Készen állsz Hollywoodra?” – szöveggel.

Webbernek tetszett az ötlet: „Igen haver, csináljuk”- írta válaszban, majd a Rush rendezőjének, Ron Howardnak üzent, hogy tud-e valamit tenni az ügy érdekében.

taxi-alonso, webber.JPG                                         Fotó: Fernando Alonso, Twitter 

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

 

Szólj hozzá

forma-1 szingapúr fernando alonso mark webber formula-1