2013. okt 31.

F1 Alonso a csapaton belüli elismeréssel vigasztalódik

írta: FormaNet
F1 Alonso a csapaton belüli elismeréssel vigasztalódik

Bár jelenleg még többen is pályáznak a bajnoki tabella második helyére, ám a szezon eddigi részében többnyire nyilvánvaló volt, hogy Sebastian Vettel legnagyobb ellenfele idén is Fernando Alonso. Kettőjük csatájából végül most is a spanyol bukott el, sőt ezúttal még a bajnoki hajrát sem sikerült izgalmassá tennie. A szezon árnyékos oldala helyett azonban Alonso inkább a pozitívumokra koncentrál és merít erőt a következő évre.

fernando alonso_2.JPG

Fernando Alonso ferraris pályafutása óta kétszer az utolsó versenyen csúszott le a bajnoki címről, 2011-ben csak a negyedik helyen zárt, míg idén az utolsó három nagydíjon már csak azért kell küzdenie, hogy megtartsa második helyét az egyéni bajnokságban, valamint az Indiában harmadik helyre visszacsúszó csapatát visszasegítse a Red Bull mögé. Közben legnagyobb riválisa, Sebastian Vettel  immár dupla annyi vb címmel rendelkezik, de a 32 esztendős spanyol sem szégyenkezhet, hiszen a Ferrari vezetősége nem egyszer hangoztatta, hogy Alonso erőn felül teljesít ezzel a kocsival. Éppen ezért ő maga is pozitívan értékeli idei teljesítményét, és az eredmények mellett rendkívül fontosnak tartja, hogy ex csapatai és jelenlegi munkaadója is elismeri képességeit. 

"Számomra nem mindegy, hogy elégedett-e velem az a csapat, mely a hónap végén fizetést ad nekem. Azt hiszem, a többi dolog már egy kicsit bonyolultabb, és lehetetlen mindenkinek megfelelni. Azoknak kell elégedettnek lenniük, akik enni adnak neked” – vélekedett a spanyol bajnok, és nagyszerű érzésnek tartja, hogy eddig minden csapatánál bizonyított.

„Amikor elhagytam a Renault-t, és egy évig a McLarennél voltam, akkor a Renault azt akarta, hogy visszamenjek, most pedig a McLarennél mondják, hogy szívesen vennék, ha visszatérnék, szóval szerintem ez jó jel.”

„És persze itt van a Ferrari, ahol nagyon jól bánnak velem, és jó lehetőségeim vannak arra, hogy meghosszabbítsam a szerződésem. Mindennél boldogabbá tesz az a tudat, hogy azok a csapatok, melyekkel együtt dolgoztam, kicsit sem kételkednek az elkötelezettségemben és a professzionalizmusomban.”

Persze nehéz elképzelni, hogy egy Alonso kaliberű versenyzőnek az eredmények helyett elegendő a csapaton belüli megbecsülés, és nyilvánvaló, hogy jövőre új lendülettel ismét felveszi a kesztyűt.

„Még keményebben kell dolgoznunk, mert hatalmas kihívások állnak előttünk. A Red Bull az elmúlt négy évben nagyon domináns volt, ezért jobban kell dolgoznunk, mint az utóbbi négy évben, hiszen egyértelmű, hogy amit eddig csináltunk, az nem volt elég. Azonnal neki kell látnunk a munkának, mert a jövő évi bajnokságot meg akarjuk nyerni, és azért meg is kell dolgozni.”

000 facebook_banner.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

ferrari forma-1 fernando alonso formula-1