2013. nov 12.

F1 Brit sajtó szerint a McLaren újonc pilótát választott Pérez helyett

írta: FormaNet
F1 Brit sajtó szerint a McLaren újonc pilótát választott Pérez helyett

Brit lapértesülések szerint a McLaren Mercedes döntött jövő évi pilótafelállásáról, melyben Sergio Pérez neve már nem szerepel. A mexikói versenyző helyett a csapat tesztpilótája, Kevin Magnussen léphet feljebb a „ranglétrán” és Jenson Button csapattársaként bizonyíthat a jövőben. A wokingiak csapatfőnöke, Martin Whitmarsh egyelőre semmit nem volt hajlandó megerősíteni, és cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint bárkivel is megtörtént volna a szerződéskötés.

kevin magnussen.JPG

Hétfőn este a BBC már tényként közölte, hogy a McLaren úgy döntött, hogy Kevin Magnussent szerződteti Jenson Button mellé, majd nem sokkal ezután az Autosport is leközölte, hogy belső források megerősítették Magnussen érkezését. A wokingiak 2007-ben az újonc Lewis Hamiltonnal jó döntést hoztak, és meglehet, hogy a sokak által rendkívül tehetségesnek tartott dán pilóta most a 2008-as bajnok nyomdokaiba léphet. 

Az egykori Formula-1-es pilóta, Jan Magnussen fia 1992-ben született, és 2008-ban kezdte meg formula autós pályafutását a Formula Ford sorozatban. 2009-ben csatlakozott a McLaren junior programjához, a következő két évben pedig előbb a német- majd a brit Formula-3-as bajnokságban rótta a köröket és gyűjtötte a győzelmeket. 2012 óta a McLaren fejlesztésein dolgozhat, mint tesztpilóta, és nem mellesleg idén a Formula Renault 3.5 bajnoka lett.

A BBC beszámolója szerint a McLaren szimulátorban már elemezte Magnussen teljesítményét, és ez alapján úgy tűnik, a dán pilóta gyorsabb mint Sergio Pérez., mindemellett már két teszten is részt vette a csapatnál ( 2012-ben és 2013-ban), ahol szintén meggyőző tempót mutatott.

Péreznek persze első mclarenes évében kicsit sem volt egyszerű dolga, hiszen az idei konstrukció tervezése eléggé félresiklott, és 1980 óta először nem sikerült dobogós helyezést elérnie a legendás istállónak. Checo neve mellett  jelenleg 35 pont áll, míg Button 60 pontot gyűjtött össze az elmúlt 17 futamon, és bár mindkettőjük legjobb eredménye az ötödik hely, ám állítólag a legutóbbi versenyhétvégén, Abu Dzabiban egy alapos elemzés után a csapat arra a megállapításra jutott, hogy a mexikói pilótának elsősorban a sebesség tekintetében vannak hiányosságai, ez pedig nem biztos, hogy könnyen orvosolható probléma.

A két neves brit szaklap információt a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh egyelőre nem volt hajlandó megerősíteni. 

"Sok embert sorra veszünk, és ha végül megoldásra jutunk, akkor be fogjuk jelenteni” – szögezte le a csapatfőnök, majd hozzátette, hogy Pérez teljesítményével összességében elégedettek lehetnek.

„Először is fontos megjegyezni, hogy idén nem tudunk elég jó autót adni versenyzőinknek, és ilyen körülmények között azt hiszem, Sergio remek csapattag volt. Jó munkát végzett, és volt néhány igazán jó versenye. Abu-Dzabiban nehéz helyzetbe került, és nem azt az eredményt szállította, amit szerettünk volna, de mindez egy igen nehéz hétvégén történt. Azt hiszem összességében jó munkát végzett, és továbbra is tárgyalunk vele. Hallottam a pletykákról, de a tény az, hogy jelenleg még mindig folynak a tárgyalások és még senkivel sem írtunk alá szerződést a következő évre.”

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren formula-1 sergio perez kevin magnussen