2013. nov 13.

F1 Pérez kritizál: A McLaren kicsit későn kapcsolt

írta: FormaNet
F1 Pérez kritizál: A McLaren kicsit későn kapcsolt

Neves brit szaksajtó a minap megszellőztette, hogy a McLaren már döntött  jövő évi pilótafelállásáról, és 2014-re nem szavazott bizalmat Sergio Péreznek. Bár a csapatfőnök, Martin Whitmarsh nem erősítette meg a hírt, de a mexikói pilóta kritikáiból is úgy tűnik, valószínűleg tényleg vége szakad a mindössze egyéves kapcsolatnak.

 sergio perez_2.JPG

 

Sergio Pérez a hétvégén tulajdonképpen hazai versenyére készül, hiszen bizonyára  rengeteg mexikói rajongó látogat el Texasba, így a McLaren valószínűleg nem ezen a hétvégén fogja bejelenteni 2014-es pilótafelállását, legalábbis abban az esetben, ha igazak a BBC és az Autosport értesülései, melyek szerint Kevin Magnussen ül Checo helyére 2014-ben.  

Ha a hivatalos bejelentés még várat is magára, ettől függetlenül komoly szakújságírók belső információkra hivatkozva már tényként kezelik a talán kissé meglepő döntést, ráadásul Pérez kritikáiból is arra lehet következtetni, hogy a wokingiak jövőre valóban nem számolnak a 23 esztendős pilótával. Pérez a napokban Mexikóvároshoz közeli  szponzori rendezvényen úgy nyilatkozott, hogy eddigi karrierének „legkiábrándítóbb” szezonja a 2013-as.

Az EFE hírügynökség Pérezt idézve hozzátette: „Valószínűleg ez volt a McLaren történelmének legrosszabb szezonja”, és egy ilyen rossz kocsival nehéz megmutatnia, hogy igazából milyen teljesítményre képes.

A mexikói versenyző a Totalrace-nek nyilatkozva sem titkolta csalódottságát. Véleménye szerint a legfőbb hiba a szervezetben van, és azt tapasztalta, hogy a McLarennél sokáig homokba dugták a fejüket, és nem néztek szembe időben a problémákkal.

„Nagyon csalódott vagyok. Úgy hiszem, hogy ha a céljaid sokkal nagyobbak, mint az eredményeid, akkor csalódott leszel, és ez így igaz mindkét fél részéről.  A McLaren egy nagyszerű csapat, és semmi kétségem afelől, hogy megfelelő szakemberekkel rendelkezik, de azt hiszem a szervezetben voltak hiányosságok, és kissé talán az alázat is hiányzott, hogy szembenézzenek a valósággal. Túl sok időbe telt, mire a McLaren felismerte, hol is állunk valójában. Hogy a jó hétvégéken is csak pontokat szereztünk és nem a győzelemért versenyeztünk. Egy ideig eltartott, mire ezt felismerték” – kritizált Pérez, aki persze nem egy embert, azaz nem a csapatvezetőt teszi felelősség mindezért.

"Azt hiszem Martin nagyszerű vezető, semmi rosszat nem tudok róla mondani. De egy csapat nem csak egy vezetőtől függ, hanem több dologtól is, amik nem voltak elég jók."

Nemrégiben Pérez még azt mondta, hogy nem tárgyal más csapattal, ám az új fordulat tükrében már a Force Indiával hozták hírbe.

„Meg kell találni a legjobb megoldást a jövőmre nézve. Az országom mindig is támogatott, és ez tartja bennem a lelket”- nyilatkozta jövőjéről Pérez. 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren formula-1 sergio perez