2013. nov 18.

F1 A Ferrari második helye inkább már csak álom, mint valóság

írta: FormaNet
F1 A Ferrari második helye inkább már csak álom, mint valóság

Az utóbbi néhány futamon a Ferrari látványosan leeresztett, és jelenleg úgy tűnik, még a konstruktőri bajnokság második helyének megszerzése is nagy falat a legendás alakulat számára. Fernando Alonso Austinban is hozta a tőle elvárható maximumot, ám ez kevés volt ahhoz, hogy a csapat csökkentse hátrányát az előtte álló Mercedesszel szemben. Jelenleg 15 pont a két csapat közti különbség, ami a spanyol klasszis szerint normál esetben valószínűleg ledolgozhatatlan lesz Brazíliában.

alonso - austin.JPG

Fernando Alonso Austinban ötödikként szelte át a célvonalat, amivel bebiztosította második helyét a bajnoki pontversenyben, ám csapata a konstruktőri csatában további négy ponttal távolabb került a Mercedestől. Felipe Massa nullázott, miközben a Mercedes kettős pontszerzésnek örülhetett Lewis Hamilton negyedik-, illetve Nico Rosberg kilencedik helyének köszönhetően. Jelenleg a két alakulat között 15 egységnyi a különbség, és bár matematikailag ez még megfordítható, ám ha mindkét csapat szezonzárója a várakozásoknak megfelelően alakul, abban az esetben nem valószínű, hogy a Ferrari erőből le tudja győzni a Brackley központú gárdát. Alonso szerint legalábbis ilyen tempóval nem tudnak ennél többet tenni az ügy érdekében.

„A konstruktőri bajnokságban csökkenteni akartuk a különbséget. Ez volt a célunk Austinban, de nem tudtunk lépést tartani a Mercedesszel, és további pontokat veszítettünk, miközben a Lotus közelebb került. Szóval a pontokat illetően nem volt túl jó hétvégénk, de semmit nem tehettünk, mert egyszerűen nem volt meg a tempónk. Küzdöttünk a Q3-ba jutásért, és azért, hogy pontokat szerezzünk, szóval ha Brazíliában harcolni akarunk még a konstruktőri bajnokságban, akkor ennél többre van szükségünk. Talán túl optimista célkitűzéseink vannak. Ha reálisak vagyunk, akkor láthatjuk, hogy a második helyért való harc inkább csak álom, és ezt az álmot nagyon nehéz lesz valóra váltani” – jósolta a spanyol bajnok, aki még azt is kisebb csodának tartja, hogy Sebastian Vettel mögött ő lett az idei mezőny legjobbja.

„Nagyon büszke vagyok a második helyre, hiszen egyértelmű, hogy nem a miénk a második legjobb autó, ezért a bajnoki második hely egyfajta jutalom számomra. De szívesebben lennék tízszer 10. és egyszer bajnok, mint sokszor második” - ironizált kicsit a kétszeres bajnok, aki a Ferrarival immár harmadszor végzett az „ezüstérmes” helyen.

Alonso a leintést követően azt sem titkolta, hogy rendkívül fárasztó hétvégéje volt, miután az Abu-Dzabi Nagydíjon elszenvedett hátsérüléséből nem épült fel száz százalékosan.

"Fáradt vagyok. Fáradt, és fizikailag a versenyre sem tudtam megfelelően felkészülni. Egy hétig a kanapén vagy az ágyban feküdtem fejfájással. A verseny kemény volt, mindvégig küzdenem kellett, így fizikailag nagyon kimerültem. Az egész hétvége különösen nagy kihívás volt.  Remélhetőleg Brazíliában már jobban leszek, és kevésbé fáradtan jobban élvezhetem majd a hétvégét.”

000 facebook_banner.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 austin fernando alonso formula-1