2014. jan 29.

F1 Hivatalos: Eric Boullier a McLaren versenyigazgatója lett

írta: FormaNet
F1 Hivatalos: Eric Boullier a McLaren versenyigazgatója lett

Szerdán délelőtt a McLaren hivatalosan bejelentette, hogy a Lotustól távozó Eric Boullier lesz a csapat versenyigazgatója. A pletykák eddig arról szóltak, hogy a francia szakember Martin Whitmarsh csapatfőnöki székét foglalhatja el, ám a nagy átszervezések eredményeként az is meglehet, hogy egyelőre nem lesz konkrét csapatfőnöki pozíció.

eric boullier.JPG

 

A tavalyi sikertelen szezon után jelentős átszervezések kezdődtek a McLaren csapatnál, melyek első lépése volt, hogy Ron Dennis - Martin Whitmarsh-t leváltva - visszatért McLaren Group ügyvezető igazgatói posztjára.

„Februárban egy új stratégiát fogok kidolgozni, ami a szervezeti struktúrát is érinteni fogja” – ígérte a bejelentés után a brit szakember.

Az átszervezés ugyan még javában zajlik, ezért egyelőre még nem tisztázott, hogy ki veszi át a csapatfőnöki szerepet a wokingiaknál, az azonban már biztos, hogy a Lotus ex csapatfőnöke, Eric Boullier lesz a versenyigazgató.  

„Eric kinevezése szerves részét képezi a McLaren Racing felső-vezetőségi átszervezésének. Idővel majd a csapat új vezérigazgatóját is megnevezzük, aki mindkettőnkkel folyamatosan kapcsolatban lesz, és nekem fog jelenteni, Eric pedig neki”– nyilatkozta Ron Dennis a csapat közleményében, melyből az is kiderült, hogy addig is a csapat ügyvezető igazgató-helyettese, Jonathan Neal látja el ezt a feladatot. 

Boullier megtiszteltetésnek érzi, hogy csatlakozhatott a McLaren istállóhoz, és február 3-án meg is kezdheti a munkát új csapatánál. 

„Először is megtiszteltetésnek, kiváltságnak és egy csodálatos lehetőségnek tartom ezt a kinevezést. A McLaren Racing szakemberei és létesítménye világszínvonalú, és már nagyon izgatottan várom, hogy egy ilyen kiváló csapathoz csatlakozhassak.”

"Nagyon lelkes és eltökélt vagyok, hogy aktív szerepet vállaljak a McLaren Racing többi vezetőjével együtt az új működési struktúrában, és azokban a változásokban, melyekkel újra sikeres lehet a csapat. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy biztosítsam a McLaren összes dolgozóját arról, hogy igyekszem megfelelni a híresen nagy szenvedélyükhöz és elkötelezettségükhöz.”

A spekulációk szerint meglehet, hogy  csapatvezetés szempontjából az idei szezon egy átmeneti év lesz a wokingiak számára, és 2015-ben a Hondával együtt érkezik Ross Brawn. Martin Whitmarsh jövőjéről egyelőre semmi információ nincs. 

000 facebook_banner.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 mclaren eric boullier formula-1