2014. feb 04.

F1 Az ex csapattársak is kíváncsian várják az Alonso-Kimi párosítást

írta: FormaNet
F1 Az ex csapattársak is kíváncsian várják az Alonso-Kimi párosítást

Nem csupán a Formula-1 rajongótábora és a szakma várja az idei év egyik legérdekesebbnek ígérkező pilótafelállását, a Fernando Alonso és Kimi Räikkönen párost, de az csapattársak, Romain Grosjean és Felipe Massa is nagyon kíváncsi arra, hogy a két sztárpilóta közül végül ki lesz a nyerő.

kimi - alonso_1.JPG

Talán nem túlzás azt jósolni, hogy az idei Formula-1-es szezon legizgalmasabb felállását a Ferrari duója, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen alkotja, és nem csak azért, mert rendkívül tehetséges bajnokokról beszélünk, de köztudott, hogy egyikőjük sem elégszik meg csupán egy második hellyel. Persze az izgalmakhoz elengedhetetlen egy jó autó, de ha az F14 T versenyképes lesz, úgy valószínűleg házon belül is hatalmas versengés veszi kezdetét a maranellóiaknál. És, hogy végül ki lesz a nyerő, az még a jövő zenéje, Romain Grosjean mindenesetre biztos abban, hogy minkét versenyző emberére akadt.

Grosjean 2009-ben a Renault-nál rövid ideig Fernando Alonsóval is dolgozhatott, majd később két szezont töltött el Kimi Räikkönen mellett. A Lotus francia pilótája mindkét bajnokot tiszteli, sőt úgy véli, sok közös vonás van bennük.

„Sok sikert neki”- üzente Grosjean mosolyogva Alonsónak a brazil Totalrace-en keresztül.

„Mindketten nagyon erős személyiségek, ezért érdekes felállás lesz. Kimi több szempontból is nagyon hasonlít Fernandóra. Mindketten kedvelik az 1-es számot, úgyhogy majd meglátjuk, mi történik. Ha van valami, amit tanulhatunk Kimitől és Fernandótol, az az, hogy sosem adják fel. Valahányszor beülnek az autóba, mindig kihozzák belőle a maximumot, teljesen mindegy, hogy az egy jó vagy egy rossz autó, és teljesen mindegy, hogy száraz vagy éppen nedves időjárási feltételek mellett kell vezetniük”- dicsérte két versenytársát Grosjean.

Az idén már a Williams színeiben versenyző Felipe Massa szintén jól ismeri a két világbajnokot, és nála inkább a spanyol felé billen a mérleg nyelve.

"Azért, mert nagyon intelligens, és már biztos, hogy mindent tud az új szabályokról. Fernando nagyon okos, és ez az amire szükség van, mikor a szabályok ilyen drasztikusan megváltoznak, mint most” -  indokolta a brazil a Speed Weeknek azon tippjét, hogy továbbra is Alonso lesz a Ferrari nyerő embere. Persze azért azt Massa is elismeri, hogy az intelligencián kívül más tényező is szerepet játszik a sikerességben.

„Meglehet, hogy az új Ferrari inkább Kimi vezetési stílusához fog passzolni. Majd meglátjuk.”

Az mindenesetre tény, hogy a spanyol klasszis az elmúlt négy évben háromszor is közel állt a bajnoki címhez, de mindannyiszor alul maradt Sebastian Vettellel szemben, ezért 2006 után már nagyon ki van éhezve egy újabb vb trófeára.

„Ha 10 év múlva kérdeznének, biztos, hogy azt mondanám, hogy két világbajnoki cím több, mint amiről valaha is álmodtam. Most azonban versenyzői karrierem közepén ki vagyok éhezve a győzelemre és a sikerekre, szóval most azt mondom, hogy két világbajnoki cím nem elég” - nyilatkozta eltökélten Alonso a CNN-nek.

„Azt hiszem Kimi nagyon tehetséges versenyző, ami nagy segítség és hatalmas motiváció számomra, és a csapat számára is. A csapat jól tudja, hogy egy jó autót kell adnia, és Kimi hozni fogja a jó eredményeket. Én is tudom, hogy a legjobbat kell nyújtanom, mert ha nem teszem, akkor nem győzhetem le Kimit, szóval ez mind csak jó a Ferrarinak” – mondta finn csapattársáról a 32 esztendős sztárpilóta. 

000 facebook_banner.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 alonso raikkonen formula-1